Scheiden betekent meestal een heftige periode. Bij een scheiding moeten je partner en jij veel belangrijke beslissingen nemen en afspraken maken. Dat is niet altijd eenvoudig. Een scheidingsbemiddelaar kan daarbij helpen. Door inzichten te geven en door als mediator op te treden. Zo zorgen wij dat het gesprek constructief blijft en helpen we bij het vinden van de juiste oplossingen.

 

Wat is scheidingsbemiddeling?

Scheidingsbemiddeling bij 2Divorce houdt in dat een onafhankelijk mediator jullie begeleidt in het maken van afspraken en het zoeken naar oplossingen. We begeleiden jullie bij alle onderdelen die tijdens jullie scheiding voorbij komen.

Een scheidingsbemiddelaar is dus meer dan een mediator: onze bemiddelaars zijn deskundig op het gebied van de psychologische impact van een scheiding op jullie en de kinderen. Ze zorgen ervoor dat jullie een ouderschapsplan hebben die voldoet aan jullie wensen en behoeften, waarbij het belang van de kinderen uiteraard voorop staat. De bemiddelaar verzorgt de afwikkeling van de juridische procedure bij de rechtbank. Samen met een financieel adviseur zorgt de scheidingsbemiddelaar ervoor, dat de afspraken die worden gemaakt met betrekking tot de hypotheek ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Jullie zijn bereid om naar elkaar te luisteren en zo tot de beste oplossingen te komen. De uiteindelijke afspraken maken jullie samen in overleg. Met scheidingsbemiddeling zijn jullie er zeker van, dat de gemaakte afspraken toekomstgericht en toekomstbestendig zijn. Het positieve gevolg is dat jullie de scheiding met een beter gevoel afsluiten dan wanneer jullie een juridisch gevecht houden. Dit geeft jullie de beste basis voor een nieuwe start. Duidelijke afspraken en een goede uitvoering voorkomen grote conflicten en dat werkt in het voordeel van jullie zelf en jullie kinderen.

 

Benieuwd naar onze scheidingsbemiddelaars?

Ontmoet ze

 

Kan ik in het huis blijven wonen?

Een scheiding veroorzaakt financiële onzekerheden. Kan ik alle kosten nog wel betalen? Kan ik in het huis blijven wonen? Financieel advies is daarom een vast onderdeel bij Scheiden met begrip en Woonoplossing. Zo hebben jullie de garantie dat het scheidingsconvenant niet herzien hoeft te worden. De afspraken voldoen aan de eisen van de bank of hypotheekverstrekker. Jullie krijgen direct antwoorden en dat geeft rust en duidelijkheid. Lees meer over Scheiden met begrip en woonoplossing.