Goed scheiden kan echt. Wie gaat scheiden heeft behoefte aan rust en zekerheid. Aan goed onderling overleg, concrete stappen en overzicht, zodat jullie weten waar jullie staan. Met goede afspraken die werken in de toekomst. Bij 2Divorce kunnen jullie rekenen op onze ervaring en betrokkenheid. 2Divorce staat voor ‘Scheiden met begrip’.

 

Scheidingsbemiddeling

Tijdens de scheiding moeten er persoonlijke zaken worden besproken, denk aan ouderschap, financiën, hypotheek en pensioen. De scheidingsbemiddelaars van 2Divorce houden jullie in gesprek met elkaar. Bij de scheidingsbemiddeling van 2Divorce biedt een onafhankelijke bemiddelaar hulp om tot goede afspraken te komen. Wij zorgen ervoor dat jullie tot de juiste oplossingen komen en hebben hierin een begeleidende en ondersteunende rol. De uiteindelijke keuzes maken jullie zelf. Voor jezelf maar zeker ook voor de kinderen is deze manier van uit elkaar gaan veel beter, dan wanneer je via een advocaat gaat scheiden.
Door te kiezen voor scheidingsbemiddeling verlaag je de kans op grote conflicten en heb je uiteindelijk zelf invloed op de gemaakte afspraken.

Meestal moet ook de financiële situatie besproken worden. Hoe regel je de hypotheek en kan je wel in het huis blijven wonen? Ook daarvoor kan je bij 2Divorce terecht Scheiden met begrip en woonoplossing..

 

2Divorce is de beste keuze als

 • je wilt scheiden in overleg, omdat dit beter is voor de kinderen
 • je een eerlijke scheiding wilt, waarin de belangen van beiden worden bewaakt
 • de discussiepunten vragen om actieve, positieve bemiddeling
 • je een persoonlijk advies wilt over het huis, kinderen, alimentatie en financiën
 • je de zekerheid wilt hebben dat de afspraken die zijn gemaakt in het scheidingsconvenant ook daadwerkelijk door de bank worden geaccepteerd
 • je één onafhankelijke bemiddelaar verkiest, boven een advocaat
 • je begeleid wilt worden door een bemiddelaar die kan beschikken over een eigen kenniscentrum voor de meest actuele ontwikkelingen en informatievoorziening
 • je zeker wilt zijn van een vast tarief, ook als er meer tijd nodig is
 • je een bemiddelaar dichtbij wilt en tegelijkertijd de kwaliteit en zekerheid van een landelijke keten
 • je straks wilt terugkijken op een goede scheiding waarin blijvende afspraken zijn gemaakt

 

Weten wat de mogelijkheden zijn die bij jullie passen?

Maak een afspraak

 

Tarief

2Divorce heeft haar dienstverlening zo ingericht dat deze het beste aansluit bij jullie wensen en behoeften. Onze ervaren bemiddelaars zijn goed opgeleid, hebben een MfN erkende Familiemediation opleiding gevolgd en worden continu bijgeschoold. Ook zijn wij benoemd als High Trust organisatie. Dit houd in dat we samenwerken met de Raad van Rechtsbijstand op basis van High Trust en er aanvullende afspraken zijn gemaakt over de kwaliteit en de controle daarop. De kwaliteit van onze bemiddeling staat namelijk voorop. Bekijk het MfN Mediationreglement of de MfN Gedragsregels.

Wij doen waar we goed in zijn, we geloven in de vorm en inhoud van onze dienstverlening en daarvoor hanteren wij een zeer concurrerend tarief.

Lees hier wat wij allemaal doen voor dit vaste tarief.

 

 

Zorgeloosch

2Divorce is onderdeel van Zorgeloosch, een landelijke organisatie op het gebied van scheiden en hypotheek. Zorgeloosch bestaat tevens uit: Zorgeloosch Legal Servies, een eigen intern kenniscentrum en Centrum voor Mediation en Scheiding. Dit eigen, door MfN geaccrediteerde opleidingscentrum zorgt voor de borging en de vakbekwaamheid van onze experts. Onze bemiddelaars zijn zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de actuele kennis van zaken in het werkveld. Dit doen ze door het volgen van workshops, masterclasses, opleidingen, audits, actuele vakbekwaamheid toetsen en intervisies (het delen van ervaringen onderling en bespreken van relevante cases).

 

Hypotheek

Een financieel adviseur en scheidingsbemiddelaar zorgen er samen voor, dat de afspraken die er worden gemaakt over de hypotheek ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. In veel gevallen komt het namelijk voor dat het echtscheidingsconvenant wordt afgewezen door de bank. Bij ons gebeurt dat niet. Dankzij de SnelWonenScan© weten jullie al tijdens het intakegesprek of het financieel haalbaar is om jullie woonoplossing te realiseren. Wat we tijdens de scheiding berekenen is gegarandeerd een oplossing die financieel mogelijk is. Dit voorkomt dat het convenant straks niet voldoet aan de eisen van de bank of hypotheekverstrekker. Zo geven we de garantie dat het scheidingsconvenant uitvoerbaar is en dat jullie achteraf niet opnieuw in gesprek hoeven te gaan. Wij noemen dat de Herzieningsgarantie©.

Van de 8.000 financieel advieskantoren in Nederland zijn er 120 die het Keurmerk Financiële Dienstverlening mogen voeren, Zorgeloosch is daar één van. Ook zijn we door Independer.nl van 2011 tot en met 2015 achtereenvolgend tot advieskantoor van het jaar gekozen in ons werkgebied. Wij zijn hiermee het enige bedrijf in Nederland.

Lees hier hoe onze hypotheekadviseurs samen werken met de scheidingsbemiddelaars.

 

Scheiden

Scheiden of uit elkaar gaan is heftig. De emoties kunnen hoog oplopen, je toekomst voelt onzeker en hoe moet dat straks met de kinderen, de financiën en het huis? Logisch dat jullie veel vragen hebben. Wij helpen jullie graag, door samen met jullie, antwoorden te vinden op deze vragen! Om te zorgen dat alles ook financieel uitvoerbaar is,  zorgen de scheidingsbemiddelaar en de financieel adviseur er samen voor dat jullie scheiding Zorgeloosch verloopt. De rol van scheidingsbemiddelaar is hierbij het faciliteren van jullie overleg. Hij of zij zal er alles aan doen om jullie in gesprek te houden. Daarnaast zorgt de scheidingsbemiddelaar ervoor dat jullie:

 • wensen duidelijk in kaart gebracht worden
 • allebei over dezelfde informatie beschikken
 • beiden gelijke aandacht krijgen voor jullie standpunten en visie
 • een gelijke machtsverhouding hebben
 • een keuze maken waar je achter kunt staan
 • tot een goede oplossing komen

Ontdek hier welke manier van scheiden het beste bij jullie past.

 

Wist je dat…

 • Deze aanpak uniek is in de markt?
 • Het grote fiscale voordelen oplevert?
 • Je hierdoor na de scheiding een betere start maakt?

 

Benieuwd naar onze bemiddelaars?

Ontmoet ze