Zo zorgeloos mogelijk scheiden, hoe doe je dat?

Als je gaat scheiden, komen er allerlei vragen op je af: Hoe pak je dit aan, wat moet er geregeld worden? Hoe moet het met de kinderen? Wie blijft er in de echtelijke woning wonen? En hoe gaat het er financieel uitzien? Naast deze, toch al ingewikkelde vragen, komen er ook nog veel emoties bij kijken. Samen zorgen we voor goede afspraken, zodat jullie allebei weer ruimte ervaren om verder te kunnen.

 

Over mijzelf

Ik ben Nienke van der Laan, scheidingsbemiddelaar in de regio Tiel e.o. In het verleden zag ik als HR adviseur en arbeidsmediator vaak conflicten op de werkvloer, de invloed van privé problemen op het werk, de gevolgen van miscommunicatie en de bijbehorende emoties. Ik ben sinds die tijd gegrepen door het belang van erkenning van emoties, iets dat in elke relatie tussen mensen aan de orde is. Los van het feit dat erkenning bij de verwerking en acceptatie helpt, draagt het ook bij aan het zetten van succesvolle vervolgstappen. Door mijn werk- en levenservaring, denk ik de posities en belangen van alle betrokkenen te kunnen begrijpen en kan ik de vinger vaak snel op de goede plek leggen. Dit helpt bij een scheiding om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan en met positieve energie en op eigen kracht een nieuwe start te kunnen maken.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Mijn rol tijdens het proces

Jullie kunnen van mij verwachten dat ik jullie begeleid bij alle aspecten van dit spannende traject. Stap voor stap loods ik jullie er van a tot z doorheen en zorg voor structuur, duidelijkheid en ruimte voor beider belangen. Ik begeleid jullie bij het maken van het echtscheidingsconvenant, de alimentatieberekeningen en indien van toepassing, zal ik ook samen met jullie het ouderschapsplan opstellen. Hierin staan alle belangrijke afspraken over de opvoeding, verzorging en ontwikkeling van de kinderen. Mocht dit nodig zijn, dan kan ik ook zorgen voor extra begeleiding/coaching voor jullie kinderen, bijvoorbeeld middels een kindercoach.

Naast mijn werkzaamheden als mediator ben ik zelf ook coach.

 

Mediation of advocaat wanneer er sprake is van een persoonlijkheidsproblematiek

In een mediationtraject is er, naast de praktische afwikkeling van de scheiding, alle ruimte voor de emotie die komt kijken bij een scheiding. Zeker als er kinderen betrokken zijn, is het van belang om aandacht te besteden aan een goede emotionele afwikkeling van de scheiding, om daarna niet als partners, maar wel als ouders voor jullie kinderen samen verder te kunnen. Soms is er echter sprake van een persoonlijkheidsproblematiek in de relatie en is er extra begeleiding nodig om de scheiding op een goede manier vorm te geven. Hierin kan ik voorzien. Ik heb kennis en ervaring op dit vlak en ben met name gespecialiseerd in begeleiding bij autisme in
de relatie. In de praktijk blijkt dat in een dergelijke situatie mediation jullie verder kan helpen dan je laten bijstaan door een advocaat. Binnen de mediation is meer ruimte voor het maken van maatwerkafspraken met inachtneming van de situatie en de emotie van jullie allebei.

 

Nienke Hoogenstraaten
Tel.: 088 1661 557
E-mail: nienke.hoogenstraaten@2divorce.nl

 

Nienke is bemiddelaar in: Delft, Pijnacker, Schiedam, Zoetermeer, e.o. 

 

 

Gerelateerde artikelen: