Zo zorgeloos mogelijk scheiden, hoe doe je dat?

Als je gaat scheiden, komen er allerlei vragen op je af: Hoe pak je dit aan, wat moet er geregeld worden? Hoe moet het met de kinderen? Wie blijft er in de echtelijke woning wonen? En hoe gaat het er financieel uitzien? Naast deze, toch al ingewikkelde vragen, komen er ook nog veel emoties bij kijken. Ik help jullie graag duidelijkheid en structuur te bieden met ruimte voor ieders emotie.

 

Over mijzelf

Ik ben Nienke van der Laan, scheidingsbemiddelaar in de regio Tiel e.o. Ik heb jaren in de HR wereld gewerkt. Hier maakte ik conflicten mee op de werkvloer en zag ik de invloed die privé problemen hadden op het werk. Ik werd hier gegrepen door het belang van het erkennen van emoties. Dit helpt niet alleen bij de verwerking en acceptatie, maar ook aan het zetten van goede vervolgstappen. Dit zorgde ervoor dat ik de stap heb gezet naar coaching en mediation.

Doordat ik jaren geleden zelf ben gescheiden, snap ik makkelijker de posities van alle betrokkenen. Hier kan ik dan de benodigde aandacht aan besteden. Dit helpt om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Mijn rol tijdens het proces

Ik begeleid jullie stap voor stap door het proces en zorg voor structuur en duidelijkheid. Ik leg uit over welke onderwerpen er afspraken moeten komen en wat de mogelijkheden zijn. De afspraken noteer ik vervolgens in het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan.

 

Mediation of advocaat wanneer er sprake is van een persoonlijkheidsproblematiek

In een mediationtraject is er, naast de praktische afwikkeling van de scheiding, alle ruimte voor de emotie die komt kijken bij een scheiding. Zeker als er kinderen betrokken zijn, is het van belang om aandacht te besteden aan een goede emotionele afwikkeling van de scheiding, om daarna niet als partners, maar wel als ouders voor jullie kinderen samen verder te kunnen. Soms is er echter sprake van een persoonlijkheidsproblematiek in de relatie en is er extra begeleiding nodig om de scheiding op een goede manier vorm te geven. Hierin kan ik voorzien. Ik heb kennis en ervaring op dit vlak en ben met name gespecialiseerd in begeleiding bij autisme in
de relatie. In de praktijk blijkt dat in een dergelijke situatie mediation jullie verder kan helpen dan je laten bijstaan door een advocaat. Binnen de mediation is meer ruimte voor het maken van maatwerkafspraken met inachtneming van de situatie en de emotie van jullie allebei.

 

Nienke Hoogenstraaten
Tel.: 088 1661 582
E-mail: nienke.hoogenstraaten@2divorce.nl

 

Klantervaring

Lees alle 2Divorce reviews.