Een scheiding is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen, die je kunt meemaken in je leven, maar het is ook een nieuw begin. Daarom is het  fijn als iemand jullie kan begeleiden in dit proces en jullie helpt met zowel de praktische en de emotionele kant.

Kinderen verdienen een eerlijke scheiding. De mediators van 2Divorce weten uit ervaring dat je kinderen centraal kan zetten tijdens een scheiding, ook al lijkt dat soms lastig door de emoties in dit proces. Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor jullie kind (eren). Grotendeels bepalen jullie dat zelf: de manier waarop jullie met elkaar omgaan is hierin bepalend. Het is belangrijk om goed met elkaar te blijven praten en de intentie uit te spreken om er samen op een goede manier uit te komen. Jullie kind(eren) zien dan dat, ook al wonen jullie niet meer samen, ze altijd een papa en een mama houden. En dat geeft ze vertrouwen voor de toekomst.

Tijdens het traject besteden we dan ook veel tijd en aandacht aan het ouderschapsplan. Ook wordt de mogelijkheid gegeven om het ouderschapsplan na een aantal maanden te herzien als de situatie van de kinderen verandert.

Er zijn verschillende redenen waarom tegenwoordig veel mensen kiezen voor mediation bij scheiden in Hellevoetsluis en omgeving. Naast de lagere kosten en kortere doorlooptijd, wordt er gekeken naar de beste oplossingen voor beide personen. Deze oplossingen komen in gezamenlijk overleg tot stand. Bovendien is er tijdens de gesprekken ook ruimte om emoties te uiten.

Jullie mogen de verantwoordelijkheid pakken tijdens dit proces. Jullie gaan beiden een nieuw leven opbouwen, maar willen het oude zo goed mogelijk afsluiten. Onze mediators hebben specifieke vakkennis op alle gebieden die komen kijken bij een scheiding, zoals bijvoorbeeld de kinderregeling, de woning, alimentatie, pensioenverdeling en de verdeling van een eventueel bedrijf. Het doel van mediation is dat wanneer het convenant getekend is, jullie met een goed gevoel over de afspraken de deur uitlopen. Daarnaast zullen alle onzekerheden zijn weggenomen.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kennismaking gesprek? Neem dan contact op door het contactformulier in te vullen of neem telefonisch contact met ons op. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en dus zonder kosten. Het is belangrijk dat er een “klik” is tussen ons en dat kan je alleen in een gesprek ervaren.

Wij zijn onder andere actief in Albrandswaard, Brielle, Hellevoetsluis, Hoogvliet, Oostvoorne, Poortugaal, Rhoon, Rotterdam Rijnmond, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorne-Putten, Zeeland.