Scheiden met begrip, vanuit respect voor elkaar

Uit elkaar gaan, scheiden, betekent het einde van een relatie. Maar het is ook een nieuw begin. Het leven gaat immers door. Wat zou het dan fijn zijn als een scheiding in goed overleg en met respect voor elkaar geregeld kan worden. Een scheidingsbemiddelaar kan jullie daarbij helpen.

 

Wie ben ik?    

Mijn naam is Petra Lap, ik ben scheidingsbemiddelaar Zwolle e.o. en ik sta vierkant achter de visie van 2Divorce: ‘scheiden met begrip’. Als kind van gescheiden ouders weet ik wat de impact is van een vechtscheiding. Dat wil je je kinderen, en ook jezelf, niet aandoen! Vaak wordt gezegd dat het geheim van een goed huwelijk zit in communiceren met elkaar. Datzelfde geldt voor een scheiding. Wanneer je in het hele traject goed met elkaar blijft praten, kun je op een goede manier uit elkaar gaan. Dat zal voor sommigen niet makkelijk zijn, maar een scheidingsbemiddelaar kan jullie daarbij helpen.

Zelf ben ik getrouwd met een ondernemende en hardwerkende man. We hebben twee studerende kinderen. Onze zoon studeert toegepaste psychologie. Onze dochter wil verpleegkundige worden en ze werkt daar hard voor. Zorg voor elkaar is de toon van ons gezin en dat is voor mij een belangrijke waarde die ik graag wil overbrengen.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Het doel van mediation is om er samen uit te komen

De reden om uit elkaar te gaan is voor iedereen verschillend. Iedere situatie is anders. Als scheidingsmediator ben ik neutraal en onpartijdig. Voor mij is het belangrijk dat het proces op een goede manier en stap voor stap wordt doorlopen. Er is ruimte voor emotie, want alleen dan kun je met begrip en respect voor elkaar een volgende stap zetten. Daarnaast worden er verschillende praktische zaken geregeld.

 

Afspraken maken                                                                                                                                        mediation-bij-scheiden-petra-lap

Afspraken over financiële aangelegenheden worden gemaakt. Zoals over het opgebouwde pensioen, de alimentatie en over het verdelen van het bezit. Wie van beiden blijft in het huis wonen en kan dat? En hoe regelen jullie gezamenlijk de zorg voor de kinderen? De relatie wordt beëindigd, maar jullie blijven allebei ouders. In het maken van goede afspraken bewaak ik de balans en behartig ik jullie beider belangen.
Het mooie van 2Divorce is dat iedere mediator kan rekenen op een professionele organisatie met daarin mensen met specifieke vakkennis. Een financieel specialist schuift aan om de situatie in kaart te brengen.

 

Zorg voor elkaar

Naast mediator ben ik ook coach. Door deze kennis en ervaring beschik ik over een sterk inzicht en inlevingsvermogen. Ik weet te benoemen waar de schoen wringt, waarom meningen botsen. Mannen en vrouwen gaan heel verschillend om met emoties. Tijdens het scheidingstraject leer ik jullie goed kennen en zal ik voor beiden een spreekbuis zijn. We gaan samen op zoek naar dé manier om begrip te krijgen voor elkaars beslissingen en meningen.

Uit elkaar gaan met begrip, vanuit respect voor elkaar, waarbij je de ander in zijn of haar waarde laat, omwille van wat je samen hebt meegemaakt.

We komen er samen uit!

 

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie meer weten over de werkwijze en wat ik voor jullie kan betekenen? Of willen jullie simpelweg bekijken of er voldoende vertrouwen is om samen dit traject in te gaan? Dan kunnen jullie een vrijblijvend kennismakingsgesprek aangaan. Jullie kunnen contact met mij opnemen op onderstaand telefoonnummer. Je kunt ook het contactformulier (rechtsboven op deze pagina) invullen, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

 

Mijn gesprekslocatie:
Westerlaan 51, 8011CA, Zwolle

 

Met hartelijke groet,

scheidingsbemiddeling petra lap

 

 

Tel.: 088 1661 576
Email: petra.lap@2divorce.nl

MfN registermediator logo

 

 


Klantervaring

Beoordeling van klant uit Zwolle: Petra heb ik als een zeer prettige mediator ervaren, rustig, een goed luisterend oor en altijd meedenken in mogelijkheden. Gaf ons beide de kans ons verhaal te doen en naar elkaar te luisteren.

Beoordeling van klant uit Vaassen: Prettig zakelijk en praktisch. Ruimte voor emotie maar weet dit ook weer prima om te buigen. Confrontatie aan kunnen gaan en ook dit weer weten om te buigen. Doen wat er wordt gezegd en af gesproken. Heldere en snelle communicatie. Een aanrader!!

Lees alle 2Divorce reviews.

 

Petra Lap is onder andere actief in en in de omgeving van Elburg, Hattem, Heerde, IJsselmuiden, Kampen, Nieuwleusen, Ommen, Staphorst, Wezep en Zwolle.

 

Gerelateerde artikelen: