Scheiden is zwaar maar ook een nieuw begin

Jullie hebben de beslissing genomen om uit elkaar te gaan. Een impactvolle beslissing voor jezelf, jullie gezin en de nabije omgeving. Een scheiding is emotioneel heftig voor alle betrokken partijen. De toekomst is onzeker en er moet veel geregeld worden, waarbij je soms niet weet waarmee je moet beginnen. Als jullie scheidingsbemiddelaar is het mijn taak om structuur te brengen in het scheidingstraject en is het belangrijk dat er in goed overleg gezamenlijke oplossingen komen voor alle juridische, financiële en praktische zaken van jullie scheiding. Scheiden is echter niet alleen maar praktisch geregel. Ook zorg ik er tijdens onze gesprekken voor dat er ruimte is voor jullie verhaal en emoties. De afspraken die we tijdens het traject maken worden door mij vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Uiteraard in goed overleg met jullie. Dit geeft rust en duidelijkheid voor iedereen en vormt de basis voor een nieuw begin.

 

Kinderen bij scheiding

Een scheiding is enorm ingrijpend in het leven van kinderen. Alles verandert plotseling. Wist je dat de manier van scheiden een grote invloed heeft op de emotionele verwerking van de scheiding voor je kind(eren)? Als er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, is mediation het eerste station. Zeker voor hen is het van groot belang dat jullie als ouders samen tot heldere afspraken komen en met elkaar blijven communiceren. Als moeder van twee prachtige zoontjes ben ik me bewust van jullie kostbaarste bezit en zet ik de kinderen centraal bij het maken van een ouderschapsplan.

 

De gezamenlijke woning

Het is voor iedereen een prettig idee dat er met betrekking tot de woning snel duidelijkheid is, zodat je weet waar je aan toe bent. De woning is een belangrijk onderdeel van je bestaan. Je woont er niet alleen, maar je hebt er ook veel herinneringen. Bij 2Divorce wordt jullie de mogelijkheid geboden dat er bij het eerste kennismakingsgesprek met mij ook een financieel adviseur aansluit. Die kan jullie informeren over de mogelijkheden van jullie woonwensen en de hypotheek. Meteen tijdens het eerste gesprek al duidelijkheid dus!

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Het scheidingstraject bij 2Divorce

Het eerste kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Besluiten jullie om met mij samen het scheidingstraject in te gaan? 2Divorce werkt met een vast tarief zodat jullie vooraf weten waar jullie aan toe zijn. Dit voorkomt extra kosten en dus verassingen achteraf. In ons eerste gesprek vertel ik jullie meer over de kosten.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Mariëlle de Mooij en ik ben werkzaam als scheidingbemiddelaar in de regio Leiden/Bollenstreek. Voordat ik startte als scheidingsbemiddelaar werkte ik in de financiële dienstverlening waar ik regelmatig te maken heb gehad met financiële vraagstukken en gevolgen van een scheiding. Daarnaast heb ik ook zelf ervaren hoe moeilijk en emotioneel het is als je samenwoont en uit elkaar gaat en een gezamenlijke koopwoning hebt. Als jullie scheidingsbemiddelaar zorg ik ervoor dat jullie met elkaar in gesprek blijven. Hoe lastig of moeilijk sommige beslissingen ook zijn, met wederzijds respect is het mogelijk om goed uit elkaar te gaan. Dit voor een goede afsluiting van je relatie en een nieuwe start.

 

Samen uit elkaar

Kan ik jullie helpen om samen goed uit elkaar te gaan en wil je weten of er een klik is met mij? Ik maak graag kennis met jullie om meer te vertellen over onze ontzorgende dienstverlening. Neem contact met mij op via mail, telefoon of vul het contactformulier in voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek op een van de onderstaande gesprekslocaties.

 

Mijn gesprekslocaties

Scheepmakerstraat 27, 2222AB Katwijk
Jagtlustkade 19a, 2171AG Sassenheim
Kanaalpark 140, 2321JV Leiden

 

Mariëlle de Mooij
Tel.: 088 1661 519
Email: marielle.demooij@2divorce.nl


Klantervaring


Lees alle 2Divorce reviews.

 

Mariëlle is onder andere actief in Leiden en in de omgeving van Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout en Katwijk.

 

Gerelateerde artikelen: