Wie ben ik
Ik ben Marc Grandia. Mijn loopbaan voordat ik mediator werd, ligt op het eerste gezicht wellicht niet voor de hand. Jarenlang was ik manager in de grond-, weg- en waterbouw, waarvan meer dan 15 jaar internationaal. In deze periode heb ik veelvuldig mensen gecoacht. Zo kwam ik erachter wat mij vooral voldoening in mijn werk geeft: het contact met mensen en het bieden van hulp waar een oplossing voor moet komen.

 

Mijn werk in het buitenland binnen diverse culturen hebben mij als persoon verrijkt. Daardoor kijk ik nu breder naar verschillen die er zijn en respecteer ik ieders behoeftes meer. Deze kwaliteiten komen goed van pas om mensen te helpen die een nieuwe weg inslaan in hun leven.

 

Ik heb nu al meerdere keren van dichtbij gezien, dat bij een scheiding de communicatie tussen partners essentieel is om die nieuwe weg op een goede manier in te kunnen slaan. Na mijn kennismaking met en verdieping in de dienstverlening van Zorgeloosch Scheiden, heb ik vol overtuiging gekozen voor het vak van mediator bij deze organisatie. Zo wil ik het verschil kunnen maken voor stellen die uit elkaar gaan.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Geen scheiding is hetzelfde
Als jullie je partnerschap of huwelijk willen ontbinden, is het belangrijkrijk dit zorgvuldig en op een goede manier te doen. Dit geldt des te meer als jullie kinderen hebben. Als jullie voor mijn bemiddeling kiezen, kunnen jullie van mij verwachten dat ik open sta voor de gevoelens en behoeftes van jullie beiden. Daarnaast werk ik tijdens de gesprekken aan gelijkwaardigheid.

 

Geen scheiding is hetzelfde. Hoe jullie beiden apart van elkaar straks een nieuwe weg inslaan, weet nu nog niemand. Wat ik wel weet is dat ik jullie, als onpartijdige mediator, stap voor stap door het proces kan helpen met mijn betrokken en persoonlijke aanpak. Zo blijft het overzichtelijk en kunnen jullie tot afspraken komen waar jullie beiden achter staan en waarin jullie je gehoord voelen. Dat zijn afspraken over het wonen, de kinderen, de financiën, etcetera. Deze afspraken komen te staan in het echtscheidingsconvenant, waar een ouderschapsplan, als jullie kinderen hebben, onderdeel van is. Zorgeloosch Scheiden neemt ook het juridische traject voor zijn rekening.

 

Kinderen centraal
Het leven van kinderen staat op z’n kop als ouders besluiten te scheiden. Zelf ben ik vader van een jongen en een meisje en zij zijn mijn kostbaarste bezit. Een scheiding brengt niet alleen zorgen met zich mee voor de ouders, ook hun kinderen maken zich zorgen. Ieder kind reageert anders als hun ouders uit elkaar gaan. Het belang van de kinderen speelt een grote rol tijdens het scheidenproces. Duidelijke afspraken en respect voor elkaar zijn daarbij belangrijk. Bij het opstellen van een ouderschapsplan, staan de kinderen daarom centraal. Samen zorgen we ervoor dat het niet bij een plan blijft, maar dat jullie beiden achter de afspraken staan en dat het plan praktisch uitvoerbaar is.

 

Woonwensen
Wie van jullie kan in het huis blijven wonen? En waar komt de ander terecht? Hier kun je je van te voren veel zorgen over maken. Zorgeloosch Scheiden vindt het daarom belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven over de haalbaarheid van jullie woonwensen. Dat brengt rust. Daarom breng ik dit al gelijk bij het eerste kennismakingsgesprek in kaart samen met de financiële expert van Zorgeloosch Scheiden en bekijken we wat voor jullie de beste oplossing is..

 

Mediation
Waarom zouden jullie voor mediation kiezen en niet ieder voor een eigen advocaat? In het laatste geval beslist een rechter over belangrijke onderdelen zoals jullie woning en jullie kinderen. Bij mediation nemen jullie zelf deze belangrijke beslissingen, in goed overleg. Waarbij ook ruimte is voor jullie emoties. Mediation biedt jullie de kans om iets wat jullie samen zijn begonnen, ook samen te beëindigen. Op een constructieve en respectvolle manier die bij jullie past.

 

Voelt het goed?
Willen jullie eerst weten of het goed voor jullie voelt om mij als mediator te kiezen? En om van mij persoonlijk te horen hoe ik voor jullie van meerwaarde kan zijn? Begrijpelijk! Daarom kunnen jullie gratis en geheel vrijblijvend een kennismaking met mij plannen. Dat kan zowel overdag als ‘s avonds, bij jullie thuis of bij mij op kantoor. Net wat voor jullie prettig is.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Marc Grandia
Tel. 088 1661 557
Email: marc.grandia@2divorce.nl

 

Marc Grandia is bemiddelaar in: Helmond, Eindhoven e.o.

 

 

Gerelateerde artikelen: