Even voorstellen

Wij zijn Fania Koppen en Heidi Konings. Samen helpen wij mensen met goed uit elkaar gaan in de regio Helmond, Eindhoven e.o. Beiden hebben we een achtergrond in de financiële sector. Met deze ervaring en kennis zijn we in staat om jullie stap voor stap te geleiden in dit emotionele traject. Wij brengen structuur aan en helpen jullie om samen de beste afspraken te maken, voor jullie beiden.

 

Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Wij zorgen ervoor dat jullie samen in gesprek blijven. Dit houdt in dat wij vragen naar de onuitgesproken emoties en de angel halen uit sommige situaties. We geven jullie daarnaast de handvatten en kennis om samen tot de beste afspraken te komen. Wat spraken anderen in jullie situatie bijvoorbeeld af? En wat zijn überhaupt de opties?

Zo lopen we samen alle onderwerpen door waar afspraken over gemaakt moeten worden, maar ook onderwerpen die jullie zelf graag besproken willen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de zorgverdeling van de kinderen, afspraken rondom jullie koopwoning, het verdelen van het vermogen en pensioen, etc. Wij zorgen er vervolgens voor dat alle afspraken in een convenant en bijbehorend ouderschapsplan komen te staan. Tot slot zorgen we ook voor de juridische afhandeling. Een scheiding van start tot inschrijving bij de gemeente dus.

 

Weten wat wij specifiek voor jullie kunnen betekenen?

Maak een afspraak

 

Mediation, wat is het?

Een scheiding is niet alleen emotioneel heftig, maar het heeft ook financiële en juridische gevolgen. Dit zorgt ervoor dat het soms moeilijk is om samen in gesprek te blijven. Wij zorgen er voor dat jullie met wederzijds respect met elkaar om gaan. Wij zijn als scheidingsbemiddelaar neutraal en onpartijdig. Wij kiezen dus geen partij en behartigen de belangen van jullie beiden. Zo kunnen jullie met een goed gevoel terugkijken op de gemaakte afspraken en de toekomst tegemoet zien.

Ooit hebben jullie voor elkaar gekozen, nu gaan jullie uit elkaar. Deze keuze heeft echter wel financiële en juridische gevolgen. Wederzijds respect is de basis voor mediation. Als echtscheidingsmediator zijn wij een neutraal en kiezen geen partij voor jou of je partner. Vanuit een neutraal oogpunt kijken we naar de problemen die optreden tijdens de echtscheiding. Samen zullen we kijken naar wat in jullie situatie de beste oplossing is. Het gaat erom dat jullie beiden  je goed voelen bij de gemaakte afspraken en dat de afspraken gericht zijn op de toekomst.

 

 

Woonoplossing

Als jullie samen een koopwoning hebben, kan het soms best lastig zijn. Wie blijft er in de woning? Kan één van jullie überhaupt in de woning blijven of moet het verkocht worden? Deze vragen kunnen veel stress veroorzaken. Om jullie meteen wat rust te kunnen bieden, sluit er tijdens het eerste gesprek al een financieel adviseur aan. Hij of zij kan jullie dan meteen duidelijkheid geven over de woonmogelijkheden. Wij garanderen dan ook dat de afspraken rondom de woonoplossing goedgekeurd worden door de hypotheekverstrekkers. Dit is namelijk lang niet overal zo. Dit bespaart tijd, geld en stress.

 

Gratis en vrijblijvende kennismaking

Willen jullie graag weten wat wij specifiek voor jullie, in jullie situatie kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Een afspraak maken of gewoon een vraag stellen, kan via het contactformulier of door te bellen naar 088 1661 557 of te mailen naar fania.koppen@2divorce.nl of heidi.konings@2divorce.nl.

 

Onze locatie

Steenovenweg 5, 5708HN Helmond

Willen jullie liever een afspraak thuis? Ook dat is mogelijk.

 

Fania Koppen & Heidi Konings
Tel.:088 1661 588 of 088 1661 518
Email: fania.koppen@2divorce.nl of heidi.konings@2divorce.nl

 

 

Gerelateerde artikelen: