In goed overleg uit elkaar

Jullie gaan uit elkaar. Dat is heftig. Ik heb het zelf ooit meegemaakt en weet hoe lastig en ook verdrietig deze situatie kan zijn. Ik help als mediator stellen in de regio Hoorn en Den Helder op de beste manier te scheiden. We zoeken de beste oplossing voor jullie financiële en emotionele situatie tijdens en na de scheiding.

 

Over mijzelf

Zelf ben ik al enkele jaren geleden gescheiden. Ik wist niet waar ik moest beginnen destijds. Zelf was ik er nooit vanuit gegaan dat mijn huwelijk ooit zou stranden. En toen we eindelijk de knoop door hadden gehakt, kwamen we aan de praktische en moeilijke vragen toe: hoe gaan we de zorg verdelen over onze kinderen en wat doen we met het huis? Inmiddels geniet ik met volle teugen van de dagen dat mijn dochter Lieke (2007) en zoon Koen (2010) bij mij zijn. Ik adviseer stellen bij het uit elkaar gaan in de regio Hoorn tot Den Helder. Zelf woon ik in Schagen.

 

Mijn rol als mediator

Jullie gaan uit elkaar. Dan moeten jullie veel zaken beslissen die financiële consequenties hebben. Maar deze zaken kunnen natuurlijk ook gevolgen hebben voor jullie kinderen. Dan is het logisch datemoties een rol spelen. Als mediator/bemiddelaar ben ik een neutrale, derde partij die jullie begeleidt om in goed gesprek met elkaar deze afspraken te maken. Ik ben daarin dus onpartijdig en behartig de belangen van jullie allebei en kijk ook de belangen van jullie kinderen. Uiteindelijk leggen we de afspraken over de verdeling van onder andere alimentatie en spullen vast in het echtscheidingsconvenant. Hoe jullie de zorg en omgang van de kinderen regelen, leggen we vast in het ouderschapsplan.

 

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Wat doen we met de woning?
Een belangrijke vraag waar ik samen met onze eigen financieel adviseur antwoord op kan geven al tijdens ons eerste gesprek. We kunnen met onze Snelwonenscan meteen berekenen of bijvoorbeeld één van jullie in het huis kan blijven wonen en welke impact dit heeft op jullie verdeling en jullie individuele, toekomstige financiële situatie. Je hebt dus na ons eerste gesprek al meteen inzichtelijk of wat jullie willen ook mogelijk is.

 

Wij werken samen met onder andere Rabobank en ING
Als jullie een koopwoning hebben dan speelt de bank een rol bij de verdeling ervan. De bank is belangrijk bij het toestemming geven over de afspraken die jullie maken over het huis. Omdat wij experts zijn op het gebied van de woning en scheiden vertrouwen Rabobank en ING hun klanten die uit elkaar gaan aan ons toe. Hebben jullie de hypotheek lopen bij een andere bank? Geen probleem, wij kennen het beleid van bijna alle banken en kunnen jullie goed adviseren. Vaak kunnen wel voor elkaar krijgen wat jullie willen, waar andere adviseurs jullie niet verder kunnen helpen.

 

Kinderen en scheiding
Jaarlijks begeleiden we als organisatie duizenden scheidingen. Iedere scheiding is anders, maar ik weet dat de manier waarop jullie uit elkaar gaan bepalend is hoe jullie kinderen de scheiding verwerken. Via mediation blijven jullie in gesprek en bespreken we jullie opvattingen en wensen over hoe jullie als ouders van jullie kinderen afspraken willen maken. Via jullie kinderen blijven jullie altijd verbonden met elkaar. Samen met jullie zorg ik voor een ouderschapsplan waarin we alles vastleggen. Van zorgverdeling, opvoeding, tot school- en studiekeuze. Het ouderschapsplan is een verplicht en onderdeel van het echtscheidingsconvenant.

 

Roel Dekker
Tel.: 088 1661 557
Email: roel.dekker@2divorce.nl

 

 

Gerelateerde artikelen: