Even voorstellen

Mijn naam is Elsa Barelds en ik ben scheidingsbemiddelaar in de regio Den Bosch. Ik ben een gescheiden moeder met 3 zonen en heb zelf aan den lijve ondervonden wat het betekent om lange tijd in conflictsituaties te leven. Ik heb geprobeerd die conflicten zelf op te lossen, maar uiteindelijk heeft de hulp van een ‘buitenstaander’ mij het zetje gegeven dat ik nodig had. Het is mij gelukt om mijn leven weer in eigen hand te nemen, mijn visie op de (toenmalige) situatie te veranderen en mijn toekomst opnieuw vorm te geven en aan te gaan. Die ‘buitenstaander’ was voor mij goud waard, en ik besefte mij toen, dat dit is wat ik anderen ook gun. Dat dit is wat ik anderen ook wil ‘geven’: een nieuw perspectief op een bestaande (conflict) situatie.

 

Mediation

Ik werk door middel van mediation. Mediation gaat uit van het eigen oplossend vermogen. Ik geef jullie steeds handvatten en kennis om tot afspraken te komen en zorg dat alle onderwerpen aan bod komen. Ik ben een neutrale derde en zal soms bijsturen of aangeven wanneer bepaalde afspraken te veel richting één kant gaan. Je wilt natuurlijk niet de ander te weinig gunnen of juist jezelf in de problemen helpen. Je wilt de best mogelijke afspraken voor jullie beiden. Als we alles besproken hebben en de afspraken gemaakt zijn, zet ik dit in het echtscheidingsconvenant (en indien van toepassing in het bijbehorende ouderschapsplan). Deze gaan vervolgens naar de rechtbank en na de uitspraak wordt het ingeschreven bij de gemeente.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

 

Echtscheidingsconvenant

Een echtscheidingsconvenant is eigenlijk het draaiboek voor jullie leven na de scheiding. Hoe wordt de boedel verdeeld? Hoe zit het met de financiën? Maar ook; wie blijft er in het huis wonen? Een erg belangrijke vraag die soms een hoop vragen en onzekerheid met zich meebrengt. Om jullie meteen rust te geven, zit er meteen tijdens het kennismakingsgesprek al een financieel adviseur bij. Die kijkt of jullie woonwensen haalbaar zijn en welke mogelijkheden er zijn voor de ander. Zo hebben jullie meteen duidelijkheid.

Een onderdeel van het echtscheidingsconvenant is het ouderschapsplan. Hebben jullie kinderen, dan is dit onderdeel verplicht. In dit onderdeel staat bijvoorbeeld hoe de zorg is geregeld. Wonen ze straks bij papa of bij mama? Of wordt er voor co-ouderschap gekozen? Maar ook; hoe zit het met de vakanties, wat is de hoogte van de kinderalimentatie, etc.

 

Kennismaken?

Heb je vragen of wil je gewoon kijken of het klikt? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Dit kan door het contactformulier in te vullen, of te bellen of mailen naar onderstaande.

 

Met hartelijke groet,

Elsa Barelds

Tel.: 088 1661 594
Email: elsa.barelds@2divorce.nl

 

 

Elsa is onder andere actief in en in de omgeving van Boxtel, Den Bosch, Oss, Sint-Michielsgestel en Vught. 

 

Gerelateerde artikelen: