Uit elkaar. En dan?
Als je uit elkaar gaat, dan zal je veel zaken moeten regelen. Hoe pak je dit aan? Waarover moeten afspraken gemaakt worden? Hoe gaan jullie afzonderlijk van elkaar voor de kinderen zorgen? Kan één van jullie in de huidige woning blijven wonen of moeten jullie allebei verhuizen? En hoe gaat het er financieel uitzien?
Naast de onduidelijkheid van al deze vragen, wat mogelijk voor veel onrust zorgt, komen er ook nog veel emoties bij kijken. Ik help jullie graag duidelijkheid te krijgen en de rust te bewaren.

 

Waarom een scheidingsbemiddelaar i.p.v. een advocaat?

In tegenstelling tot een advocaat zal een scheidingsbemiddelaar aandacht besteden aan zowel het praktische als emotionele deel rondom de scheiding. Hierdoor is de kans vele malen groter dat jullie op een respectvolle manier uit elkaar gaan.
Daarnaast behouden jullie zelf de regie over het tot stand komen van de gezamenlijke afspraken. Een scheidingsbemiddelaar zal jullie ondersteunen bij de onderwerpen waar het lastig is om samen tot een overeenstemming te komen.

Is er bij jullie sprake van persoonlijkheidsproblematiek? Ook dan kan scheidingsbemiddeling uitkomst bieden en zijn jullie bij mij aan het goede adres.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Even voorstellen

Mijn naam is Helen Bousché, Scheidingsbemiddelaar in Gooi en Vechtstreek. Mijn vooropleiding is Orthopedagogiek en Familie Mediation. Vanuit mijn werkzaamheden in de jeugdzorg heb ik veel ervaring opgedaan in het bemiddelen tussen vecht scheidende ouders.
Zelf ben ik kind van gescheiden ouders waardoor ik als ervaringsdeskundige makkelijker de positie van het kind in de scheiding op de voorgrond kan zetten. Dit helpt ouders vaak om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan. Een scheiding hoeft niet schadelijk te zijn voor het kind, zolang er aandacht is voor het kind.
Naast mijn werkzaamheden als scheidingsbemiddelaar ben ik ook KIEScoach voor kinderen van gescheiden ouders. Ik praat veel met kinderen van gescheiden ouders en geef ze de mogelijkheid om met lotgenoten in contact te komen. Mochten jullie het willen, dan kan ik tijdens de bemiddeling ook een kind gesprek aanbieden (wat jullie niks extra’s kost).

 

Mijn rol

Van mij mogen jullie verwachten dat ik jullie begeleid en ontzorg in deze hectische periode. Ik kan jullie stap voor stap uitleggen waarover jullie afspraken moeten maken, waarbij ik jullie uitleg geef over wat de consequenties zijn van bepaalde keuzes. Hierdoor kunnen jullie realistische afspraken maken welke ik voor jullie op papier vastleg.
Ik zal jullie begeleiden in het opzetten van het echtscheidingsconvenant. Wanneer jullie kinderen hebben, zal ik het ouderschapsplan opstellen. Hierin staan alle belangrijke afspraken over de opvoeding, verzorging en ontwikkeling van jullie kinderen.

 

Extra

Naast alle hierboven genoemde zaken, biedt 2Divorce Gooi en Vechtstreek extra servicepakketten aan.

  • Financieel adviseur aan tafel. De financieel adviseur berekent of één van jullie in het huis kan blijven wonen. En hoeveel de ander aan hypotheek kan krijgen voor zijn/haar nieuwe woning.
  • Hulpverlening op maat. Dit kan een gesprek met jullie kind zijn over de scheiding of de inzet van een hulpverlener binnen 24 uur.

 

Kennismakingsgesprek

Ik nodig jullie graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Gedurende dit gesprek bespreken we jullie persoonlijke situatie en zal ik uitleggen wat ik voor jullie kan betekenen.
Mochten jullie vragen hebben of een afspraak willen maken, neem dan gerust contact met mij op via mail, telefoon of door het invullen van het contactformulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

 

Mijn gesprekslocaties
‘s Gravelandseweg 63, 1217EJ Hilversum

 

Helen Bousché
Tel: 088 1661 557
Email: helen.bousche@2divorce.nl

 

Helen is bemiddelaar in: Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Maarssen, Weesp, e.o. 

 

 

Gerelateerde artikelen: