Bij het regelen van een echtscheiding kunnen er heftige emoties en reacties los komen. Door de woede en boosheid kan je op een manier reageren die je eigenlijk niet zou willen. Hierdoor kan het moeilijker zijn om naar elkaar te luisteren en afspraken te maken die voor een ieder belangrijk zijn. Een neutrale derde die de gesprekken in goede banen leidt en de angel eruit haalt, kan dan erg van pas komen.

 

Even voorstellen

Mijn naam is Shabnam Gangadien en ik ben scheidingsbemiddelaar in de regio Hoofddorp, Heemstede, Nieuw-Vennep e.o. Ik weet uit ervaring dat een scheiding een moeilijke en emotionele periode kan zijn. Je wilt deze periode het liefst zo snel mogelijk achter je laten en doorgaan met je leven.

Ik vind het dan ook heel belangrijk dat ik jullie help bij een oplossing waar jullie je beiden (en de kinderen) in kunnen vinden. Dit zorgt voor rust in deze moeilijke situatie. Zo kunnen jullie hierna zo snel mogelijk jullie eigen leven oppakken.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

De beste oplossing voor jullie beiden

Om een gehele echtscheiding te regelen, is het belangrijk om echt goed naar elkaar te luisteren en samen te inventariseren wat belangrijk is voor een ieder, zoals het ouderschapsplan, kinder- en/of partner alimentatie, de verdeling van het gezamenlijk vermogen, hypotheek, pensioen etc. In de meeste gevallen kom je hier alleen niet verder mee, omdat emoties in de pad staan. Bij mediation wordt je hierin begeleidt en is er ruimte voor emoties. Ik begeleid jullie gesprekken en geef jullie de handvatten en kennis om tot goede afspraken te komen.
Zodra de afspraken duidelijk zijn voor jullie allebei en jullie er beiden achter staan, leg ik deze vast in een echtscheidingsconvenant (en bijbehorend ouderschapsplan). Dit wordt ingediend bij de rechtbank en tot slot wordt de scheiding ingeschreven bij de gemeente.

 

Woonoplossing

De gezamenlijke woning is vaak een groot struikelblok tijdens de gesprekken. Het zorgt voor veel stress en onduidelijkheid. Om dit te voorkomen zorgen we dat er tijdens het eerste gesprek al een financieel adviseur bij aanwezig is. Die brengt de mogelijkheden in kaart. Dit zorgt meteen voor duidelijkheid en rust. Dat maakt de volgende gesprekken een stuk makkelijker.

 

Benieuwd naar meer?

Ben je benieuwd naar wat ik nu precies voor jullie, in jullie situatie kan betekenen? Of heb je vragen? Neem dan contact op door het contactformulier in te vullen of door te bellen of mailen naar onderstaande.

 

Mijn locaties:

Dorpsstraat 42, 1121BX Landsmeer
Herenweg 115, 2105MG Heemstede
Hoofdweg Oostzijde 640, 2132MK Hoofddorp

 

Shabnam Gangadien
Tel: 088 1661 557
Email: shabnam.gangadien@2divorce.nl

 

 

Gerelateerde artikelen: