Ik begeleid jullie om samen tot goede afspraken te komen voor nu en later, zodat jullie zorgeloos aan een nieuw hoofdstuk kunnen beginnen.

Behalve de praktische onderdelen die je bij een scheiding moet regelen, is er natuurlijk ook de emotionele kant en die kan soms erg heftig zijn. Het is prettig als je dan kunt vertrouwen op een professional die jou tijdens dit proces helpt en begeleidt.

 

Wie ben ik
Mijn naam is Sofie van Kessel. Ik ben jaren manager geweest in het bedrijfsleven, voordat ik voor het mediatorvak koos. Ik heb een antenne voor signalen en gevoelens die mensen niet uitspreken. Door op die signalen af te stemmen, goed te luisteren en door te vragen, kom ik vaak tot de kern waar het om draait. Deze gave en mijn oprechte interesse in mensen, komen goed van pas als mediator. Zo kan ik het verschil maken voor stellen die door de moeilijke fase van een scheiding gaan.

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Scheidingsproces
Als jullie uit elkaar gaan, heeft dit consequenties op juridisch en financieel gebied. Bij een scheidingsproces komt een heleboel kijken. Weet dat jullie tijdens het mediatontraject de ruimte krijgen om alle onderwerpen uitgebreid te bespreken. Zoals: hoe regelen jullie een nieuwe woning voor beiden of hoe gaan jullie de zorg voor jullie kinderen en de kosten daarvan straks regelen. En natuurlijk mogen jullie emoties er ook zijn.

Per onderwerp informeer ik jullie over de mogelijkheden en gevolgen. Ik houd het overzichtelijk, zodat alles voor jullie duidelijk is. Uiteindelijk komen jullie tot duurzame afspraken voor de toekomst. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat jullie beiden achter deze afspraken staan en er een goed gevoel over hebben. Pas dan komen de afspraken in het echtscheidingsconvenant te staan.

Bij een scheiding is het belangrijk om, naast het regelen van de praktische zaken, ook ruimte te geven aan de emoties die er vanzelfsprekend zijn. Het is namelijk belangrijk om begrip voor elkaars behoeftes en ervaringen te hebben. Als die eenmaal zijn geuit, kunnen jullie beter toewerken naar een gezamenlijke oplossing en komen jullie tot besluiten waar beiden achter kunnen staan.

 

Huis & financiƫn
Als wij een afspraak maken om kennis te maken, schuift gelijk onze financieel adviseur aan. Zo krijgen jullie al snel inzicht in jullie financiƫle situatie en of jullie woonwensen realistisch zijn.

 

Ouderschapsplan
Hebben jullie kinderen? Ook daar staan we natuurlijk uitgebreid bij stil. Welke afspraken maken jullie over de omgang, zorg en opvoeding? Dit zijn zaken die jullie onder meer vastleggen in het ouderschapsplan. Dit plan legt de basis voor de toekomst van jullie kinderen en daarmee ook die van jullie.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Sofie van Kessel
Tel. 088 1661 557
Email: sofie.vankessel@2divorce.nl

 

Sofie van Kessel is bemiddelaar in: Veldhoven, Waalre, Valkenswaard, Asten, Someren, Cranendonck, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Eersel, Bladel, Reusel-de Mierden, Bergeijk, e.o.

 

 

Gerelateerde artikelen: