Scheiden is niet niks en zet je leven op z’n kop. Toch moet je door en wil je de scheiding en alles wat daarbij komt kijken zo goed mogelijk regelen. Veel zaken zijn nieuw of onzeker, je maakt je zorgen. Dat brengt onrust en emoties met zich mee. Veel ouders die uit elkaar gaan, zitten met vragen als: Hoe en wanneer vertellen we het aan onze kinderen? Wie gaat straks voor de kinderen zorgen, op welke dagen? Hoe komen we tot goede afspraken over zorg en opvoeding? En dat niet alleen, ook vragen over de woning en het financiële plaatje na de scheiding zijn vaak een grote zorg. Wie van jullie kan met de kinderen in het huis blijven wonen? Waar komt de ander te wonen? Hoe ga je rondkomen na de scheiding? Dit zijn veelal vragen die zich in je hoofd blijven herhalen.

 

Als onpartijdig mediator is het mijn taak om jullie in dit proces zoveel als mogelijk te ontzorgen, totdat de scheiding officieel is. Ik werk desgewenst samen met onze financiële adviseur, die al gelijk het financiële plaatje voor jullie kan schetsen. Zo weten jullie bijvoorbeeld al snel of jullie woonwensen haalbaar zijn, dat is gelijk een grote zorg minder! Ik ondersteun jullie verder in het proces door samen in gesprek te gaan en te blijven. Daarbij komen alle onderwerpen stap voor stap aan bod, schets ik overzicht en geef ik jullie inzicht in de gevolgen van jullie keuzes. Op die manier komen we tot de meest passende oplossing voor jullie beiden en kunnen we de afspraken vastleggen in een echtscheidingsconvenant waar jullie beiden achter staan. Dit vormt de start van een nieuw hoofdstuk samen met jullie kinderen, apart van elkaar.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Wie ben ik?
Mijn naam is Rianne van Bergen. Voordat ik werkzaam was als mediator bij echtscheidingen, werkte ik in de communicatie, commercie en mediation bij conflicten. Jaren geleden heb ik zelf ook een scheiding meegemaakt. Daardoor weet ik dat je echt tijd voor jezelf nodig hebt binnen een proces van scheiden. Tijd om tot jezelf te komen, te accepteren wat er gebeurd is om vervolgens bewust te kunnen kiezen voor jouw eigen geluk. De mensen in mijn omgeving zeggen vaak over mij en mijn ex-partner: dus zo kan het ook. Ik wil anderen graag helpen om straks ook met een goed gevoel terug te kijken op de scheiding. Mijn persoonlijke ervaring in combinatie met mijn zakelijke blik komen daarbij goed van pas. Daardoor begrijp ik wat jullie doormaken en kan ik doortastend handelen. Jullie ondersteunen en ontzorgen, geeft mij voldoening. Kortom, met begrip en actie kunnen jullie je weer snel op jullie nieuwe, eigen toekomst focussen.

 

Wat kunnen jullie verwachten?
Ik begeleid jullie binnen afzienbare tijd stap voor stap naar een volledig, bij jullie passend convenant. Daarbij garandeer ik dat de rechtbank jullie echtscheidingsconvenant in één keer goedkeurt.

 

Kennismaking
Ik vertel jullie graag meer over wat ik voor jullie kan betekenen. Dat kan ook bij jullie thuis en is geheel vrijblijvend. Mochten jullie voor mijn bemiddeling kiezen, dan help ik wat jullie samen zijn gestart, ook samen af te wikkelen, op een manier die bij jullie wensen aansluit.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Rianne van Bergen
Email: rianne.vanbergen@2divorce.nl

 

Rianne van Bergen is bemiddelaar in: Tiel, Gorinchem e.o.

 

 

Gerelateerde artikelen: