Daar zit je dan…..Jullie dachten voor altijd samen te blijven, maar het loopt tóch anders. Dat jullie uit elkaar gaan, dát is nu wel zeker. Maar hoe? Dat je hier op mijn pagina terecht komt, betekent dat je op zoek bent naar iemand die jullie in deze complexe fase kan begeleiden. In deze roerige periode krijgen jullie niet alleen te maken met je eigen emoties en die van elkaar. Ook op kinderen, andere familieleden en vrienden heeft jullie scheiding grote invloed.

Je hoort verhalen over hoge kosten en de bank die na ontvangst van het echtscheidingsconvenant niet meewerkt aan ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid, waardoor je zorgen alleen maar toenemen. Want ondertussen moeten er allerlei praktische, financiële en juridische beslissingen worden genomen, die elkaar ook nog eens onderling beïnvloeden. Kan de huidige woning voor een van beiden behouden blijven? Waar gaat de ander wonen? Hoe moet dat met de kinderen? Wat wordt de alimentatie? Wat gaat deze scheiding kosten? Er komt zoveel op je af dat het bijna onmogelijk is om overzicht te houden.

 

Wat doe ik

In deze periode heb je nóg meer dan anders behoefte aan houvast. Die kan ik jullie bieden. Als onpartijdig scheidingsbemiddelaar Sittard e.o. begeleid ik jullie, op een behapbaar tempo, bij het maken van een plan hoe jullie zonder elkaar, toch beiden verder kunnen. We doorlopen daarbij een logisch stappenplan waarin ruimte is voor emotie. Waarbij ik ervoor zorg dat er niks belangrijks vergeten wordt en jullie voorzie van informatie die nodig is om tot besluiten komen. Wat jullie uiteindelijk afspreken is daardoor compleet en overzichtelijk én toegespitst op jullie situatie. We hebben daar 3 tot 5 afspraken van ongeveer 90 minuten voor nodig. Dat resulteert naast de noodzakelijke rust en ruimte in een ouderschapsplan, echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst. Waarin gezamenlijke afspraken ondubbelzinnig zijn vastgelegd en waarop ieder afzonderlijk een nieuwe start kan maken.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Even voorstellen

Geboren en getogen in Susteren. Met partner en onze 3 kinderen (17, 15 en 12 jaar) woonachtig in Maastricht. In onze vrije tijd zijn mijn gezin en ik veel op en rond het water te vinden om te roeien. Daarnaast puzzel ik graag: legpuzzels, cijfer-, letter-, of woordpuzzels, rebussen, maar ook escape rooms. Ik vind het allemaal even leuk. Dat het uiteindelijk allemaal past of uitkomt.
Na een jarenlange carrière in het bankwezen waar ik ondermeer werkzaam was als Accountmanager Zakelijke Kredieten en Senior Private Banker kreeg ik in 2015 de kans mijn kennis en ervaring anders aan te wenden. Cliënten en collega’s typeren mij met: ‘emotional banker’, ‘troubleshooter’ en ‘de rust zelve’.
Als jullie echtscheidingsbemiddelaar zet ik al mijn kennis en ervaring in, om jullie te begeleiden bij het zoeken, vinden en plaatsen van alle puzzelstukjes die belangrijk zijn in deze roerige fase van je leven.

 

Mijn gesprekslocaties:
Transportlaan 1, 6163 GX Geleen
Brederostraat 19, 6445 AN Brunssum
Dr. Nolenslaan 157, 6136GM Sittard

 

Erna van Engelen
Tel.: 088 1661 511
Email: erna.vanengelen@2divorce.nl

 

Erna van Engelen is bemiddelaar in: Echt, Susteren, Born, Sittard, Geleen, Stein, Elsloo, Beek, Meerssen, Nuth, Schinnen, Brunssum, Onderbanken, Landgraaf, e.o.

 

Klantervaring

Beoordeling van klanten uit Schinveld: Erna heeft er voor gezorgd dat de onplezierige situatie die een scheiding met zich mee brengt ordelijk en overzichtelijk verlopen is. De vrij emotionele gesprekken werden professioneel begeleid. De persoonlijke betrokkenheid was erg prettig en werd erg professioneel aangepakt. De scheiding is binnen redelijk korte tijd goed geregeld.

Beoordeling van klanten uit Sittard: Erna is in het hele traject een zeer prettige gesprekspartner geweest. Ze luisterde goed, dacht mee en kwam met (creatieve) oplossingen die goed aansloten bij onze situatie. Ze heeft in iedere afspraak de tijd genomen om zaken goed uit te leggen en onze vragen te beantwoorden. Ik beveel haar van harte aan!

Lees alle 2Divorce reviews.

 

Gerelateerde artikelen: