Scheiden. Het is niet het einde, maar een nieuw begin.

Jullie gaan uit elkaar. Of het initiatief nu bij één van jullie of bij beide ligt, het is een emotionele en onzekere periode voor alle betrokkenen. Jullie hebben vast heel veel vragen. Hoe moet het straks met de kinderen, het huis en kan ik straks wel rondkomen?

 

Geen zorgen, ik ga je helpen. Het komt goed.

Mijn naam is Sonja Draijer en ik ben er voor jullie allebei. Ik neem uitgebreid de tijd om naar jullie te luisteren, om jullie te informeren welke zaken er allemaal geregeld moeten worden en hoe we dat doen. Ik help jullie door overzicht te creëren en samen te werken aan de afspraken die gemaakt moeten worden. Mijn doel is om samen met jullie een werkbaar convenant en/of ouderschapsplan op te stellen die gebaseerd is op jullie beide belangen. Want goed scheiden kan echt.

 

Kinderen

Ook voor kinderen is een scheiding een ingrijpende gebeurtenis. Juist voor hun toekomst is het belangrijk om samen afspraken te maken waarin jullie hun belang voorop zetten. Ik zal met jullie meedenken hoe hier invulling aan kan worden gegeven en alle opties met jullie doornemen zodat jullie gedegen beslissingen kunnen nemen, die we vastleggen in een ouderschapsplan.

 

Wonen

Ik kan me voorstellen dat jullie je ook zorgen maken over de woning. Moeten jullie het huis verkopen? Of kan één van jullie het huis overnemen? En waar moet de andere dan gaan wonen? De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn lang en particulier huren is duur. Vaak is kopen ook voor de ander de beste optie. Vanaf het begin zit er bij mij een financieel adviseur aan tafel die gespecialiseerd is in echtscheidingen. Deze kan al direct inzichtelijk maken wat jullie mogelijkheden zijn. Dat geeft rust.

 

Budgetplanning

Een huishouden apart ziet er anders uit qua kosten dan een huishouden samen. Doormiddel van budgetplanning help ik jullie jullie inkomsten en uitgaven in de nieuwe situatie in kaart te brengen. Hierdoor weten jullie of jullie straks rond kunnen komen en wat daar voor nodig is.

 

Kennismaking

Willen jullie weten wat ik voor jullie kan doen? Vraag dan een gratis kennismaking aan en neem al je zorgen en vragen mee.

Jullie mogen kiezen waar de gesprekken plaats vinden, dat mag bij mij op kantoor, bij jullie thuis en dit kan ook avonds. En uiteraard mag het ook in het Frysk of in het Engels.

 

Mijn gesprekslocaties:

  • Polluxweg 20, 8938 AZ Leeuwarden
  • Industrieweg 1, 8531 PA Lemmer
  • Zwarteweg 4, 8603 AA Sneek

 

Sonja Draijer
Tel.: 088 1661 557
Email: sonja.draijer@2divorce.nl

 

Sonja Draijer is bemiddelaar in: Bolsward, Harlingen, Joure, Leeuwarden, Sneek, e.o.

 

Beoordeling van een klant uit Heerenveen: Wij zijn Sonja erg dankbaar, zonder haar en de mensen er om heen hadden wij dit niet op zo’n fijne manier af kunnen ronden.

Beoordeling van een klant uit Sneek: Ik ben erg tevreden over de manier waarop onze scheiding is geregeld. De gesprekken verliepen soepel en alles ging nog sneller dan we verwacht hadden. Ook was het erg prettig dat wij ons nu geen zorgen hoefden te maken over de hypotheek, omdat dit allemaal geregeld wordt.

 

Gerelateerde artikelen: