Even voorstellen…

Mijn naam is Nina Tillema, moeder van twee en scheidingsbemiddelaar voor de regio Enschede, Hengelo, Almelo e.o. Voordat ik scheidingsbemiddelaar werd heb ik jaren als adviseur en als leidinggevende in de financiële dienstverlening gewerkt waarna ik een eigen coachpraktijk heb opgezet.
Waarom dan de switch naar scheidingsbemiddeling? Als voormalig pleegmoeder (crisisopvang) heb ik gezien wat de invloed is van een goede relatie tussen ouder en kind. Daarnaast heb ik in mijn vriendenkring een aantal keren van dichtbij meegemaakt hoe een scheiding niet moet gaan. Ik ben mij er toen in gaan verdiepen en heb vervolgens de keuze gemaakt om mediator te worden bij 2Divorce zodat ik daadwerkelijk het verschil kan maken.

 

Wat kan ik voor jullie doen?

Als jullie in goed overleg uit elkaar willen, kan ik jullie daarbij helpen. Als onpartijdige mediator begeleid ik jullie gesprekken en breng ik structuur aan door de stappen inzichtelijk te maken. Ik zorg ervoor dat alle onderwerpen aan bod komen, denk met jullie mee en geef jullie advies. De afspraken die uit de gesprekken komen, worden genoteerd in het echtscheidingsconvenant (en bijbehorende ouderschapsplan). Deze afspraken, zijn afspraken waar jullie beiden achter staan, gekeken naar de huidige situatie en de toekomst. Daardoor krijgen jullie rust en ruimte voor een nieuwe toekomst.

 

Wat gaan we bespreken?

Tijdens de gesprekken komen er belangrijke onderwerpen aan de orde. In het eerste gesprek is er al, geheel vrijblijvend een financieel adviseur aanwezig die jullie meteen duidelijkheid geeft over jullie woonwensen. Kan één van jullie de hypotheek bijvoorbeeld overnemen? Daarnaast bespreken we onderwerpen als het pensioen en het spaargeld.

 

Zijn er kinderen?

Vanzelfsprekend besteden wij ook uitgebreid aandacht aan de betekenis van de scheiding voor de kinderen. We geven tips over de communicatie richting jullie kind(eren). Hoe vertel je jullie kind(eren) bijvoorbeeld dat jullie gaan scheiden?

Naast tips moet er natuurlijk ook veel geregeld worden. Hoe gaat de zorgverdeling er bijvoorbeeld uitzien? Hoe communiceren jullie belangrijke gebeurtenissen? En waar zijn de kinderen in de vakanties? Al deze dingen komen te staan in het ouderschapsplan.

 

Ik vind  het belangrijk dat jullie scheiding zo goed mogelijk verloopt en dat jullie samen oplossingen vinden waar jullie allebei achter kunnen staan. Zodat straks niet alleen alles goed geregeld is, maar dat jullie ook na de scheiding nog “on speaking terms” zijn. Dat is vooral belangrijk als jullie kinderen hebben en straks dan wel geen partners meer, maar nog steeds ouders zijn. Je wil toch zoveel mogelijk in staat blijven om samen belangrijke gebeurtenissen in het leven van de kinderen bij te wonen?

 

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
Als je wilt weten wat ik voor jullie kan betekenen dan kun je me bereiken via het contactformulier of per mail. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op. Maar mij rechtstreeks bellen gaat sneller.

 

Mijn gesprekslocaties:

  • Marssteden 20, 7547 TC Enschede
  • Jan Tinbergenstraat 202, 7559ST Hengelo (Campus Business Center)
  • Paalweg 5, 8141RT Heino
  • Bedrijvenpark Twente 305, 7602KL Almelo (Point West Bedrijvencentrum)

Willen jullie toch liever de gesprekken thuis voeren? Geen enkel probleem! Ik kom bij jullie thuis, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn.

 

Nina Tillema
Tel.: 088 1661 557
Email: nina.tillema@2divorce.nl

 

Nina Tillema is bemiddelaar in: Almelo, Borne, Denekamp, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Nijverdal, Oldenzaal, Tubbergen, Zenderen, e.o. 

 

Beoordeling van een klant uit Hertme: Nina heeft ons zeer goed geholpen. Een fijn, betrokken en lieve vrouw.

 

Gerelateerde artikelen: