Scheiden met begrip, vanuit respect voor elkaar

Uit elkaar gaan, scheiden, betekent het einde van een relatie. Maar het is ook een nieuw begin. Het leven gaat immers door. Wat zou het dan fijn zijn als een scheiding in goed overleg en met respect voor elkaar geregeld kan worden. Een scheidingsbemiddelaar kan jullie daarbij helpen.

 

Wie zijn wij?    

Wij zijn Mike en Petra Lap, scheidingsbemiddelaars in  Apeldoorn e.o. En wij staan vierkant achter de visie van 2Divorce: ‘scheiden met begrip’.

Petra: Voordat ik mediator werd, heb ik ervaring opgedaan met verschillende conflictsituaties. Ik bleek er plezier in te hebben om beide partijen te ondersteunen in het oplossen van het conflict. Na verschillende opleidingen te hebben gevolgd, mocht ik mezelf MfN registermediator noemen. Dit doe ik al weer aardig wat jaren met veel liefde.

Als kind van gescheiden ouders weet ik wat de impact is van een vechtscheiding. Dat wil je je kinderen, en ook jezelf, niet aandoen! Vaak wordt gezegd dat het geheim van een goed huwelijk zit in communiceren met elkaar. Datzelfde geldt voor een scheiding. Wanneer je in het hele traject goed met elkaar blijft praten, kun je op een goede manier uit elkaar gaan. Dat zal voor sommigen niet makkelijk zijn, maar een scheidingsbemiddelaar kan jullie daarbij helpen.

 

Mike: Nadat de kinderen uit huis waren, merkten we dat het aan tafel al vaak ging over het werk van Petra. We vonden het leuk om hierover te sparren. Samen sparren over de mogelijke oplossingen. Na een tijdje heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen met de opleiding voor mediation. Na nog wat opleidingen, kon ook ik mezelf MfN registermediator noemen. Eigenlijk krijg je dus 2 mediators voor de prijs van 1. Samen sparren we eindeloos over optimale, duurzame oplossingen.

 

 

 

Het doel van mediation is om er samen uit te komen

De reden om uit elkaar te gaan is voor iedereen verschillend. Iedere situatie is anders. Als scheidingsmediator zijn wij neutraal en onpartijdig. We vinden het belangrijk dat  het proces op een goede manier en stap voor stap wordt doorlopen. Er is ruimte voor emotie, want alleen dan kun je met begrip en respect voor elkaar een volgende stap zetten. Daarnaast worden er verschillende praktische zaken geregeld.

 

Weten wat we voor jullie kunnen betekenen?

Maak een afspraak

 

Afspraken maken                                                                                                                                        mediation-bij-scheiden-petra-lap

Afspraken over financiële aangelegenheden worden gemaakt. Zoals over het opgebouwde pensioen, de alimentatie en over het verdelen van het bezit. Wie van beiden blijft in het huis wonen en kan dat? En hoe regelen jullie gezamenlijk de zorg voor de kinderen? De relatie wordt beëindigd, maar jullie blijven allebei ouders. In het maken van goede afspraken bewaken wij de balans en behartigen we jullie beider belangen.
Het mooie van 2Divorce is dat iedere mediator kan rekenen op een professionele organisatie met daarin mensen met specifieke vakkennis. Een financieel specialist schuift aan om de situatie in kaart te brengen.

 

Zorg voor elkaar

Naast mediator, is Petra ook coach. Door deze kennis en ervaring beschik ik over een sterk inzicht en inlevingsvermogen. Ik weet te benoemen waar de schoen wringt, waarom meningen botsen. Mannen en vrouwen gaan heel verschillend om met emoties. Tijdens het scheidingstraject leer ik jullie goed kennen en zal ik voor beiden een spreekbuis zijn. We gaan samen op zoek naar dé manier om begrip te krijgen voor elkaars beslissingen en meningen.

Uit elkaar gaan met begrip, vanuit respect voor elkaar, waarbij je de ander in zijn of haar waarde laat, omwille van wat je samen hebt meegemaakt.

We komen er samen uit!

 

Gratis kennismakingsgesprek

Willen jullie meer weten over de werkwijze en wat ik voor jullie kan betekenen? Of willen jullie simpelweg bekijken of er voldoende vertrouwen is om samen dit traject in te gaan? Dan kunnen jullie een vrijblijvend kennismakingsgesprek aangaan. Jullie kunnen contact opnemen via onderstaand telefoonnummer. Je kunt ook het contactformulier invullen of een mailtje sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

 

De gesprekslocaties:

Zwolseweg 80, 7315GN Apeldoorn
Engelserf 35, 3843BD Harderwijk

 

Met hartelijke groet,

Petra en Mike Lap

Tel.: 088 1661 576
Email: petra.lap@2divorce.nl of mike.lap@2divorce.nl

MfN registermediator logo

 

 

 

Petra en Mike Lap zijn onder andere actief in en in de omgeving van Apeldoorn, Beekbergen, Brummen, Bussloo, Deventer, Ermelo, Harderwijk, Linde, Putten, Uddel,Twello e.o.

 

Beoordeling van klant uit Hattemerbroek: De samenwerking met Petra in relatie tot mijn scheiding als positief ervaren. Aandacht voor beide partijen, open en eerlijk. Objectief, goed doorvragen in ieders belang. Petra is een prettige gesprekspartner, geen gedoe en heeft verstand van zaken.

Beoordeling van klant uit Wezep: Ik had geen enkel idee wat mij te wachten stond bij onze scheiding, maar door de fijne gesprekken met Petra Lap is mij de hele procedure van scheiden erg mee gevallen. Veel tips en trucs gekregen om straks prettig alleen verder tegaan. Ik wil 2Divorce hierbij hartelijk danken voor de bemiddeling bij onze scheiding.

 

Gerelateerde artikelen: