Scheiden heeft een enorme impact op jou, je partner en de kinderen. Aan de beslissing om te gaan scheiden, is waarschijnlijk veel vooraf gegaan. Scheiden zelf is een ingewikkeld en emotioneel proces waarbij jullie veel en verschillende beslissingen moeten nemen met betrekking tot de financiële en juridische afwikkeling ervan. Daarnaast moeten er tal van praktische zaken geregeld worden. Mijn rol, als onafhankelijke partij, is om jullie te begeleiden om gezamenlijk tot goede en toekomstbestendige afspraken te komen. Verder wordt tijdens het kennismakingsgesprek al duidelijk in hoeverre jullie woonwensen haalbaar zijn.

 

Even voorstellen

Mijn naam is Siebren Boon. Ik ben getrouwd en ons samengesteld gezin bestaat uit drie kinderen. Ik heb een dochter van 7 die ik de helft van de tijd bij mij heb (co-ouderschap). Ik heb zelf ervaren hoe moeilijk en emotioneel een scheiding is voor beide ouders en de kinderen. Omdat een scheiding complex is en er veel (ook bij wet) geregeld moet worden, zijn overzicht, duidelijkheid en rust in deze fase van groot belang. Een neutrale partij kan hierbij helpen. Als scheidingsbemiddelaar zorg ik voor deze belangrijke voorwaarden en doorlopen we samen iedere stap in het scheidingsproces. Daarnaast geef ik advies zodat jullie samen tot goede en toekomstbestendige afspraken kunnen komen.

 

Weten wat ik voor jullie kan betekenen?

Maak een afspraak

 

Mediation, wat is het?

Jullie gaan uit elkaar. Dit heeft de nodige financiële, juridische en praktische gevolgen. Hierover met elkaar in gesprek gaan is vaak moeilijk en emotioneel. En bovendien, waar moet je beginnen en hoe zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet?

Als mediator/ scheidingsbemiddelaar ben ik een neutrale derde partij. Ik zorg ervoor dat jullie met elkaar in gesprek blijven en bewaak de belangen en wensen van alle partijen. Ik begeleid jullie in het scheidingsproces en samen gaan we op zoek naar de beste afspraken voor jullie beiden. Dat biedt houvast waardoor jullie deze periode kunnen afsluiten en met wederzijds respect uit elkaar kunnen gaan.

 

Kinderen

Het is voor kinderen ingrijpend als ouders uit elkaar gaan. Hoe jullie uit elkaar gaan is in grote mate bepalend voor de uitwerking van de scheiding op jullie kind. Een zogenaamde vechtscheiding, kent alleen verliezers. Vooral kinderen zijn hiervan de dupe. Onder begeleiding van een mediator blijf je met elkaar in gesprek over alles waarover jullie een beslissing moeten nemen. Door de kinderen voortdurend centraal te stellen tijdens het scheidingsproces, kan een vechtscheiding worden voorkomen. Samen met jullie zorg ik voor een ouderschapsplan waarin zaken als alimentatie, zorgverdeling, opvoeding, school- en studiekeuze zijn geregeld. Dit ouderschapsplan is een verplicht onderdeel van het echtscheidingsconvenant.

 

Woning

Kan ik of mijn ex-partner in de gezamenlijke koopwoning blijven wonen? En wat zijn de financiële consequenties? Dit zijn vaak de eerste vragen als het over de gezamenlijke woning gaat. Onderdeel van onze dienstverlening is dat een financieel adviseur aanschuift bij het kennismakingsgesprek zodra er sprake is van een gezamenlijke koopwoning. Door het gebruik van onze SnelWonenScan weten jullie dan meteen wat de mogelijkheden zijn.

 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Graag maak ik een afspraak met jullie voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het gesprek kan plaatsvinden op locatie of bij jullie thuis, overdag, maar ook ’s avonds.

 

Mijn gesprekslocaties:
Van Oldenbarneveldtstraat 48C, 1013JB Amsterdam
IJsbaanpad 9, 1076CV Amsterdam
Startbaan 8, 1185XR Amstelveen

 

Siebren Boon
Tel: 088 1661 586
Email: contact@2divorce.nl

 

 

Gerelateerde artikelen: