Mediation bij scheiding, biedt ondersteuning tijdens de gesprekken tussen jou en je partner. Een goede communicatie is belangrijk om tot (nieuwe) afspraken voor de toekomst te komen. Onze scheidingsbemiddelaars helpen jullie om op een constructieve manier te overleggen en onderhandelen. Door inzichten te geven en door als mediator op te treden.

 

Mediation: wat is mediation?

Bij mediation worden jullie ondersteund tijdens de gesprekken over jullie afspraken. Een mediator begeleidt jullie en geeft inzichten over mogelijke oplossingen. Hij/zij zorgt ervoor dat het gesprek constructief blijft en helpt bij het vinden van de juiste oplossingen.

 

Wil je snel weten waar jullie aan toe zijn?

Het kennismakingsgesprek is gratis en verplicht je tot niets.

Maak een afspraak

 

Scheidingsbemiddeling

Een scheidingsbemiddelaar past mediation toe om tot de scheiding te komen. Met scheidingsbemiddeling zorgen jullie er samen voor, dat de gemaakte afspraken toekomstgericht en toekomstbestendig zijn. Een scheidingsbemiddelaar is dus meer dan een mediator. Onze bemiddelaars zijn veelal MfN Registermediator met accreditatie Familiemediation. Zij zijn dus deskundigen op het gebied van de psychologische impact van een scheiding op jullie en de kinderen. Onze bemiddelaars zorgen ervoor dat jullie een ouderschapsplan hebben die voldoet aan jullie wensen en behoeften. Waarbij het belang van de kinderen uiteraard voorop staat. De bemiddelaar zorgt voor de afwikkeling van de juridische procedure bij de rechtbank. Samen met een financieel adviseur zorgt de scheidingsbemiddelaar ervoor, dat de afspraken die er worden gemaakt over de hypotheek ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

De ervaring is dat een scheiding met behulp van een scheidingsbemiddelaar vaak soepeler verloopt dan wanneer jullie voor een advocaat kiezen. Na afloop van de mediation hebben jullie de afspraken zelf gemaakt en hebben jullie zelf de regie over jullie scheiding gehouden. Het positieve gevolg is dat jullie de scheiding met een beter gevoel afsluiten dan wanneer jullie een juridisch gevecht zouden hebben gevoerd. Ook voor jullie kinderen is deze manier van scheiden veel rustiger dan wanneer zij geconfronteerd worden met grote conflicten tussen hun ouders.

Mediation: beter voor de kinderen

Mediation helpt bij het maken van goede afspraken over en voor de kinderen. Jullie zullen in de toekomst nog steeds de ouders van jullie kinderen zijn, dus overleg over de kinderen is heel belangrijk. De opvoedtaken, de zorgverdeling en de kosten van de kinderen worden tijdens het bemiddelingstraject uitgebreid besproken. Het uitgangspunt van de afspraken zal altijd het belang van de kinderen zijn.

Alle afspraken die jullie maken worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Omdat jullie als ouders samen de afspraken hebben gemaakt en tijdens de gesprekken het belang van jullie kinderen voorop heeft gestaan, zal de uitvoering van het ouderschapsplan een grote kans van slagen hebben. Hierdoor wordt de kans op conflicten in de toekomst een stuk kleiner.

 

Benieuwd wie jullie kan helpen?

Ontmoet onze mediators

 

Scheiden apk

Zijn jullie al enige tijd gescheiden, maar willen jullie de gemaakte afspraken nog eens samen met een mediator doorlopen? Lees dan hier meer over de mogelijkheden van onze Scheiden apk.

Is één van de onderstaande diensten iets voor jullie?

Scheiden met
begrip

Lees meer

SCHEIDEN MET BEGRIP EN WOONOPLOSSING

Lees meer

SCHEIDEN OP
LATERE LEEFIJD

Lees meer