Op 15 september 1796 vond de allereerste echtscheiding plaats in Nederland. Sinds 2010 wordt op deze datum of rond deze datum, de dag van de scheiding uitgeroepen. Dit jaar is dat op vrijdag 9 september.

 

Waarom de Dag van de scheiding?

1 op de 3 huwelijken eindigt in een scheiding. In 2015 alleen waren dit 34.232 scheidingen (Bron: CBS).

De dag van de scheiding is bedoeld om aandacht te vragen voor deskundige begeleiding bij een scheiding. We streven ernaar dat iedereen op een begripvolle en respectvolle manier uit elkaar gaat. Kortom; een vechtscheiding voorkomen. Een vechtscheiding brengt veel schade met zich mee. Niet alleen voor jullie, maar ook voor jullie kinderen en omgeving. Blijf dus met elkaar in gesprek en kies voor mediation bij scheiding. Zodat ieder kan beginnen aan een nieuw leven, apart van de ander, met respect voor het verleden.

 

Wat kunnen wij bieden?Dag van de scheiding

De scheidingsbemiddelaars van 2Divorce helpen jullie bij de scheiding, door als onafhankelijke derde partij de communicatie in goede banen te leiden. De kennis en het inzicht van de bemiddelaar zorgt er vervolgens voor dat jullie goede, toekomstgerichte afspraken kunnen maken. Geen enkel onderwerp wordt overgeslagen, of het nu gaat om ouderschap, financiën, hypotheek of pensioen.

Niet alleen de communicatie wordt begeleid, maar wij stellen ook het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan op. De juridische afwikkeling bij de rechtbank en de inschrijving van jullie scheiding bij de gemeente wordt ook door ons geregeld.

 

Ben jij op zoek naar deskundige begeleiding?

Maak een afspraak

 

Scheiden en hypotheek

Bij 2Divorce hebben een uniek aanbod, namelijk Scheiden met begrip en woonoplossing. Wij gaan namelijk samen met jullie op zoek naar een woonoplossing. Tijdens het eerste gesprek zal er al een financieel adviseur aanwezig zijn. In dit gesprek komen jullie er dan al achter of jullie woonwensen haalbaar zijn.

Door de samenwerking van de scheidingsbemiddelaar en de financieel adviseur, zijn de gemaakte afspraken over de woonoplossing altijd uitvoerbaar. Het komt namelijk vaak voor dat een scheidingsconvenant op dat onderdeel wordt afgewezen door de bank, omdat het niet uitvoerbaar is. Bij ons dus niet!

 

Scheiden en kinderen

Een scheiding is erg moeilijk voor kinderen. Er komen veel vragen naar boven als; ‘is de scheiding mijn schuld?’, ‘hoe ziet mijn leven er straks uit?’, ‘zie ik papa of mama straks nog?’. Het is daarom erg belangrijk voor kinderen dat een scheiding zonder conflicten verloopt. Want ook na de scheiding blijven jullie de ouders van jullie kinderen.

2Divorce biedt ook kindgesprekken aan. In een ontspannen omgeving kunnen kinderen dan in spelvorm hun gevoelens uiten. Ze hebben dan het gevoel dat ze gehoord worden en kunnen hun gevoelens sneller een plek geven.

 

Inloopochtend op de dag van de scheiding

Kom tijdens de Dag van de Scheiding naar één van onze onderstaande vestigingen voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Wij adviseren dan direct over jullie situatie en hoe je een vechtscheiding kunt voorkomen. De scheidingsbemiddelaar van 2Divorce helpt bij de scheiding, door als onafhankelijke derde partij de communicatie in goede banen te leiden. De kennis en het inzicht van de bemiddelaar zorgt er vervolgens voor dat er goede, toekomstgerichte afspraken gemaakt worden. Geen enkel onderwerp wordt overgeslagen, of het nu gaat om ouderschap, financiën, hypotheek of pensioen.

 

Vestigingen:

 1. Almere, W. Dreesweg 2
 2. Amersfoort, Nijverheidsweg Noord 60-30
 3. Amstelveen, Laan van Kronenburg 14
 4. Capelle aan den IJssel, Lylantse plein 1
 5. Delft, Marshalllaan 2
 6. Den Bosch, Europalaan 2
 7. Deventer, Keulenstraat 12
 8. Eindhoven, Noord-Brabantlaan 265
 9. Heemskerk, Duitslandlaan3
 10. Heerhugowaard, Bevelandseweg 198K
 11. Hilversum, Arendstraat 27 (Good2Connect)
 12. Hoogeveen, Brinkstraat
 13. Leiden, Kanaalpark 157
 14. Made, Brieltjenspolder 28
 15. Nieuwegein, Zoomstede 25
 16. Nijkerk, Kamerlingh Onneshof 13
 17. Purmerend, Voltastraat 21
 18. Rijswijk, Veraartlaan 12
 19. Roermond, Boven de wolfskuil 3
 20. Stompetoren, Neerlandia 2
 21. Veendam, Beneden Oosterdiep 42
 22. Venlo, Noorderpoort 85
 23. Woerden, Jaap Bijzerweg 19
 24. Zwaagdijk-Oost, Graanmarkt 3Q

 

De dag van de scheiding is een initiatief van de vFAS.