Scheiden en rouwen

Is het overdreven wanneer je na je scheiding moet rouwen? Wij van 2Divorce vinden absoluut van niet. Het is juist heel begrijpelijk dat je reageert op een scheiding als bijvoorbeeld bij een sterfgeval. Iemand die toch al die tijd belangrijk was, verdwijnt bedoeld of onbedoeld uit je leven. Een scheiding laat dus altijd een leegte achter.

Het gat dat valt

Als je partner wegvalt, besef je hoe je al die tijd als tweefront hebt geleefd en gedacht. Je mist de manier waarop hij of zij zich kon gedragen in het huishouden. Subtiele dingen die je dagelijkse leven bepaalden, die zijn dan ineens verdwenen. Dat is het moment waarop je merkt dat je leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Scheiden en iemand valt weg

Als scheidingsbemiddelaar zien wij het vaak gebeuren dat een man of vrouw in scheiding, verdriet moet verwerken. Hij of zij staat er dan alleen voor. Soms pakt de sociale omgeving en schoonfamilie dat nog goed op, maar helaas gebeurt dat niet altijd.

Wanhoop bij scheiden

Een dergelijke scheiding is dus een heftige situatie die het leven van de betrokkenen op zijn kop kan zetten. Beide partijen van het gescheiden paar gaan tijdens zo’n breuk gebukt onder vragen als: ‘Wat zijn de gevolgen voor het gezin?’ of ‘Hoe moet het straks met de hypotheek en financiën?’ Zeker voor degene die niet koos om te scheiden, geldt dat je dan met verdriet kan achterblijven.

Verwerk je scheiding

Het is net als bij een sterfgeval belangrijk dat je je rust neemt bij de scheiding. Tel dus even tot 10 wanneer dat nodig is. Probeer stapje voor stapje te accepteren dat je wat verloren bent. Je moet verder en weer helemaal opnieuw beginnen. Misschien ga je wel naar een nieuw huis, met nieuwe vrienden, buren of (schoon)familie. Alles op zijn tijd. Maar geef je verlies een plek en houdt moed voor de toekomst.

Wij helpen je verwerken

Onze bemiddelaars zijn er voor je om te helpen in dat proces. Bij 2Divorce werken we met bemiddelaars, die worden geselecteerd op professionaliteit en deskundigheid. Ze letten op je en adviseren hoe jullie beiden zo goed mogelijk door de scheiding heen komen. Ze zorgen voor het best mogelijke resultaat, zodat jullie allebei op een goede manier verder kunnen.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een scheidingsbemiddelaar?

Maak nu een afspraak