Bij een scheiding komen veel emoties los. Die bemoeilijken soms het maken van goede afspraken met elkaar. Op dat moment is hulp door een onafhankelijke derde onontbeerlijk. Dit is het werk van een mediator. Wanneer de emoties hoog oplopen kan een mediator je een hoop stress en daardoor veel geld en tijd schelen.

 

Mediator of advocaat

Een mediator zorgt ervoor dat jullie communicatie in goede banen wordt geleid. Daarmee kun je voorkomen dat jouw scheiding in een zogenaamde vechtscheiding verandert. Daar schiet namelijk niemand wat mee op. Bij een mediator praat je nog met elkaar. Een advocaat is eigenlijk een stapje verder en slechter. Daar verloopt de communicatie alleen nog maar via de advocaat.

 

Mediation contract

Een mediation traject start met het ondertekenen van een contract met de mediator. Hier staan de afspraken over het traject met elkaar en met de mediator in. Wat is zijn rol in de gesprekken en wat kost het. Het is belangrijk dat beide partners dit contract ondertekenen. Je moet namelijk wel alle twee achter deze aanpak staan, anders gaat het natuurlijk nooit werken.

 

Rust

Door jullie te helpen met je emoties om te gaan, zorgt een mediator ervoor dat er rust is in het scheidingstraject. Hij (of zij) haalt onzekerheden weg en maakt ruimte om emoties op een goede manier te tonen. Hierdoor doorloop je het scheidingstraject sneller en kost het minder geld.

 

Een mediator kijkt naar alle belangen

Een ander belangrijk verschil met een advocaat is dat de mediator de belangen behartigt van beide partijen. Een advocaat doet dat niet, die kijkt enkel naar het belang van de eigen client. Door alle belangen mee te wegen is het in een traject via een mediator veel eenvoudiger om tot compromissen te komen. Opnieuw een reden voor een korter scheidingstraject.

 

Ben jij aan mediation toe?

Sta jij voor een scheiding en ben je bereid om in goed overleg met je partner tot afspraken te komen? Dan is dit het moment om een mediator in te schakelen als neutrale derde. Voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek neem je nu contact op met 2Divorce.