Bij een scheiding moet vaak veel meer worden geregeld dan mensen denken. Wanneer je relatie stuk loopt, moeten er veel zaken worden geregeld. Bij een scheiding komen verschillende emoties. Welke emoties er spelen, hangt grotendeels af van de persoon die de echtscheiding meemaakt. Er moeten bij de afhandeling van de scheiding financiële, praktische en fiscale zaken worden geregeld. Mediation bij scheiding of scheidingsbemiddeling is de afgelopen jaren sterk gestegen in populariteit.

De 5 belangrijkste redenen waarom scheidingsbemiddeling werkt.

  1. Samen kunnen de beste afspraken worden gemaakt. Na de scheiding wil je je weer kunnen richten op de toekomst. Het is daarom belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt, waar jullie beiden achter staan. Dankzij scheidingsbemiddeling worden acceptabele en goede afspraken gemaakt, waardoor je na de scheiding daadwerkelijk weer een toekomst kunt opbouwen.
  2. Bij een scheiding komt altijd emotie kijken. Bij een scheiding kunnen verschillende emoties een rol spelen. Een belangrijke emotie is onzekerheid. Daarnaast kunnen ook verdriet, woede en angst de boventoon voeren. Door deze emoties hebben veel mensen moeilijk nog goed te communiceren met elkaar. Deze communicatie is nodig om tot goede afspraken te komen. De scheidingsmediator geeft ruimte om jullie emoties te uiten en zorgt ervoor dat deze onder controle worden gehouden.
  3. Het scheidingstraject wordt sneller doorlopen, dankzij scheidingsbemiddeling. Er wordt maatwerk geleverd bij scheidingsbemiddeling. Verschillende gesprekken worden ingepland, waarbij de belangrijkste onderwerpen worden behandeld om afspraken over te maken. Dankzij deskundige begeleiding, de ervaring en kennis van de mediator, kan dit proces goed worden doorlopen.
  4. Scheidingsbemiddeling is voordelig. Sommige mensen kiezen ervoor beiden een advocaat de scheiding te laten afhandelen. Een vechtscheiding is vaak het gevolg. Met behulp van scheidingsbemiddeling werken jullie samen aan het maken van goede afspraken. Omdat het scheidingstraject sneller kan worden doorlopen, zijn de kosten lager.
  5. Een onafhankelijke adviseur als neutrale derde partij. De scheidingsbemiddelaar is altijd een neutrale partij. Samen met jullie worden tijdens gesprekken gewerkt aan acceptabele afspraken, waar jullie over enkele jaren nog steeds achter staan.

Wij zijn er van overtuigd dat deze werkwijze voor iedereen die wil gaan scheiden werkt. Wil je meer weten over scheidingsbemiddeling? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!