Je wil graag vóóraf weten hoe lang je scheiding gemiddeld duurt via 2Divorce. Dat is ongeveer 3 maanden, van kennismakingsgesprek tot en met de inschrijving in alle benodigde registers.
Onderstaand overzicht van gesprekken geeft je een goed beeld van de onderwerpen en tijdsplanning van jullie scheiding via 2Divorce.
1 Kennismaking
Tijdens het eerste gesprek maak je kennis met de bemiddelaar. Hij vraagt naar jullie verwachtingen en vertelt over wat 2Divorce kan doen.
Is er voldoende vertrouwen van beide kanten? Dan maken we meteen de vervolgafspraak.

 2

Intakegesprek
We inventariseren alle zaken die voor jullie scheiding van belang zijn.
Nu hebben we overzicht en kunnen we prioriteiten stellen. Met deze onderwerpen gaan we tijdens de komende gesprekken aan de slag.

1 week
 3 Voortgangsgesprek 2
We maken afspraken over jullie invulling van je ouderschap zoals die in het ouderschapsplan beschreven zullen worden. Voor ouderschap heb je onderdak nodig. Vandaar dat Wonen en hypotheek en vaste lasten – als vanzelf – ook aan de orde komen.
 1 á 2 weken
 4 Voortgangsgesprek 3
We overleggen over de verdeling van vermogen en pensioen, over (partner-)alimentatie en jullie financiële situatie na je scheiding.
 1 á 2 weken
 5 Voortgangsgesprek 4
De bemiddelaar presenteert het concept convenant, met daarin de juridische weergave van alle gemaakte afspraken. Ook maken we het ouderschapsplan definitief.
 1 á 2 weken
 6 Tekenen van de scheidingsdocumenten
Het Convenant en het Ouderschapsplan liggen klaar voor jullie om te ondertekenen. De bemiddelaar van 2Divorce controleert nog de laatste officiële documenten.
 1 á 2 weken
 7 Juridische afwikkeling
Wat volgt is de juridische afwikkeling van jullie scheiding (Rechtbankprocedure). Jullie scheidingsverzoek gaat naar de Rechtbank. Na 4 tot 5 weken volgt de beschikking en is de scheiding uitgesproken. Bij de gemeente wordt jullie scheiding ingeschreven in de registers van de Burgerlijke Stand. Voor deze grotendeels administratieve handelingen hoef je niet naar ons kantoor te komen; je bemiddelaar houdt jullie van de voortgang op de hoogte .
4 á 5 weken
Mogelijk: een afrondend gesprek
Het kan zijn dat je na de uitspraak van de scheiding nog met vragen zit, of je wilt je mening kwijt over de bemiddeling. Is er nog iets onduidelijk, of is het voor je gevoel ‘goed’ om nog een afsluitend gesprek te voeren? In al deze gevallen ben je welkom voor een afrondend gesprek bij de bemiddelaar op kantoor.
Heb je meer vragen of wil je weten of 2Divorce voor jullie écht de beste keuze is? 
Maak dan vrijblijvend kennis met onze bemiddelaar bij jullie in de buurt.
Lees ook alles over de vervolggesprekken.