Kinderalimentatie

Vaak hebben ouders geen idee wat kinderen eigenlijk kosten. Aan de hand van regels en tabellen gaan we dat samen uitzoeken en bespreken wat in jullie situatie van toepassing is. Het ene kind is tenslotte niet het andere. Het maakt bijvoorbeeld een groot verschil of kinderen op dure sporten zitten of juist niet. Ook hier geldt weer dat we uitgaan van jullie situatie en daarop gebaseerd maken we keuzes. Natuurlijk is ook de zorgverdeling van invloed op de te betalen kinderalimentatie. En indien er gekozen wordt voor co-ouderschap dan zijn er vaak weer andere afspraken nodig.

We komen tot heldere en duidelijke afspraken die vastgelegd worden in het ouderschapsplan.

 

Partneralimentatie

Lang niet altijd is partneralimentatie aan de orde, maar soms is het wel nodig omdat een van jullie onvoldoende eigen inkomen heeft. We gaan daarvoor eerst duidelijkheid scheppen in jullie eigen situatie na de scheiding. Hoe ziet het er straks uit? Wat zijn de kosten? Wat zijn je inkomsten? Wat kom je tekort of wat hou je over. Als dat voor jullie beiden duidelijk is, dan kan bepaald worden partneralimentatie nodig is. Indien nodig kan er natuurlijk ook een alimentatieberekening gemaakt worden. Maar het uitgangspunt moet zijn dat jullie ieder een duidelijk beeld krijgen van je financiƫle situatie na de scheiding. En dat je weet dat je verder kunt. Dat brengt rust.

Henny Bos – Tel.: 088 1661 569 – Email: henny.bos@2divorce.nl
Henny is onder andere actief in Assen, Bedum, Delfzijl, Drenthe, Emmen, Grijpskerk, Groningen, Grootegast, Haren, Hoogeveen, Hoogezand, Leek, Marum, Stadskanaal, Uithuizen, Veendam, Winschoten, Winsum, Zuidhorn.