Een scheiding is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen, die je kunt meemaken in je leven, maar het is ook een nieuw begin. Daarom is het  fijn als iemand jullie kan begeleiden in dit proces en jullie helpt met zowel de praktische en de emotionele kant.

Mijn naam is Debbie Kijf  woonachtig in Hellevoetsluis en  moeder van 2 dochters. Ik ben diverse jaren werkzaam geweest in de hulpverlening waaronder schuldhulpverlening. Het is mijn drijfveer om mensen te helpen in moeilijke tijden zowel praktisch als emotioneel. Na de opleiding tot mediator gevolgd te hebben heb ik gekozen om me te specialiseren als scheidingsbemiddelaar.

Kinderen verdienen een eerlijke scheiding. Dat is iets waar ik in geloof. Ik weet uit eigen ervaring dat  je kinderen centraal kan zetten tijdens een scheiding ook al lijkt dat soms lastig door de emoties in dit proces.  Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor jullie kind (eren). Grotendeels bepalen jullie dat zelf : de manier waarop jullie met elkaar omgaan is hierin bepalend. Het is belangrijk om goed met elkaar te blijven praten en de intentie uit te spreken om er samen op een goede manier uit te komen. Jullie kind(eren) zien dan dat, ook al wonen jullie niet meer samen, ze altijd een papa en een mama houden. En dat geeft ze vertrouwen voor de toekomst.

Tijdens het traject besteden we dan ook veel tijd en aandacht aan het ouderschapsplan. Ik heb diverse kinderboeken liggen (die ik ook uitleen) om voor te lezen aan jullie kind(eren). Het voorlezen kan helpen met het verwerkingsproces en een ongedwongen gesprek op gang te brengen tussen ouders en kind(eren). Ook geef ik de mogelijkheid om het ouderschapsplan na een aantal maanden te herzien als de situatie van de kinderen verandert.

Mijn kracht als scheidingsbemiddelaar is dat ik zelf een open persoon ben. Ik kan goed luisteren en zonder vooroordelen een gesprek leiden. En natuurlijk geef ik ruimte voor emotie. Ik laat jullie allebei in jullie waarde en zorg er voor dat er gelegenheid is dat jullie allebei gehoord worden zodat beiden het gevoel en het vertrouwen hebben dat het proces eerlijk verloopt.

Wat ik ook belangrijk vind is dat jullie je eigen verantwoordelijkheid pakken in dit proces. Je gaat beide een nieuw leven opbouwen, maar willen het oude zo goed mogelijk afsluiten. Ik heb specifieke vakkennisFoto prive Debbie op alle gebieden die komen kijken bij een scheiding, zoals bijvoorbeeld de kinderregeling, de woning, alimentatie, pensioenverdeling en de verdeling van een eventueel bedrijf. En door mijn achtergrond als schuldhulpverlener kan ik jullie ook begeleiden met de financiën voor nu en in de toekomst. Mijn doel is dat als het convenant getekend  is jullie met een goed gevoel over de afspraken de deur uitlopen. En dat alle vragen zijn beantwoord.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een kennismaking gesprek? Neem dan contact met mij op onderstaande nummers of via email. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en dus zonder kosten. Het is belangrijk dat er een “klik” is tussen ons en dat kan je alleen in een gesprek ervaren.

Kantooradres:
Kanaalweg Oostzijde 134-S (naast dansschool RI-JO, ingang Oost)
3224 AD te Hellevoetsluis
Tel: 0181-390034 of 06-13420358

Tevens beschik ik ook over een kantoor ruimte in Poortugaal. Op bepaalde dagdelen is het ook mogelijk om hier een afspraak te maken.

Debbie Kijf – Tel.: 06 13420358 – Email: kijf@2divorce.nl Debbie is onder andere actief in Albrandswaard, Brielle, Hellevoetsluis, Hoogvliet, Oostvoorne, Poortugaal, Rhoon, Rotterdam Rijnmond, Spijkenisse, Vlaardingen, Voorne-Putten, Zeeland.

Gerelateerde onderwerpen: